Yüze Yağ Enjeksiyonunda kesi uygulanır mı?
Yüz yağ enjeksiyonu nedir? Yüze yağ enjeksiyonu ameliyatı nasıl yapılır?
Yüzün dolgunluk ve canlılık ihtiyacı duyduğu bölgelerine ince katmanlar şeklinde yağ verilmesi işlemine denir. Buraya enjekte edilecek olan yağ, karın ya da basen bölgesinden alınır. Milimetre kadar küçük bir giriş noktası belirlenir ve yuvarlak uçlu iğne, yani; kanül yardımıyla belirlenen bölgeden 20 ila 30 cc kadar yağ alınır. 10 cc yağ, yaklaşık bir kibrit kutusuna eş olduğu için alınan yağ miktarı en fazla 3 kibrit kutusu kadar olacaktır. Bu durum, yağın alındığı bölgede incelme gibi farklılıklar yaratmaz.
Bu işlemden sonra; daha ince kanüller yardımıyla vücuttan alınan yağ, yüzün ihtiyaç duyulan bölgesine transfer edilir. Transfer esnasında, iğne ucu kadar bir giriş noktası belirlenir. İşlem sonrasında dikiş atılması ve buna bağlı olarak iz kalması gibi bir durum söz konusu değildir.
Çoğu zaman başka ameliyatlar ile birleştiriliyor…
Yüze yağ enjeksiyonu; çoğu zaman rinoplasti (burun estetiği) ya da yüz gerdirme operasyonu gibi uzun süren ve genel anestezi altında gerçekelştirilen ameliyatlarda tercih ediliyor. Bu ameliyatların yaklaşık 15 dakikasında yüze yağ enjeksiyon uygulaması tamamlanabiliyor.
Başka bir seçenek olarak; lokal anestezi altında da gerçekleştirilebilen bu uygulama; yurt dışında tek başına bir işlem olarak, ilgili bölgenin uyuşturulmasıyla oldukça sık yaptırılıyor.
Yağ enjeksiyonu yüzün hangi bölgelerine uygulanır?
- Elmacık kemiği belirginleştirme
- Yanak bölgesini dolgunlaştırma
- Çeneyi şekillendirme
Yüze yağ enjeksiyonu kalıcı mıdır?
Bu uygulamanın kalıcılık oranı %60’tır ve bazen tekrar edilmesi gerekebilir. Tekrar edilmesi ihtimalinin göz önünde bulundurulması ve her seferinde karın ya da basenden yağ alınmaması için sonraki enjeksiyonlarda kullanılması üzere fazla yağ alınabilir ve bu yağlar -20 derecede muhafaza edilerek kullanılabilir.
Örneklendirecek olursak; yüzünüz 10 ila 12 cc arasında yağ enjeksiyonuna ihtiyaç duyuyor. Bu durumda; vücudunuzun belirlenen bölgesinden 20 cc yağ alınır ve 10 cc’si kullanılır. Kalan 10 cc’si ise uygun koşullarda saklanır. Yüzünüze 10 cc yağ enjekte edildikten sonra bunun yaklaşık 6 cc’si kalıcı olacaktır. Bir sonraki seansta ise saklanan 10 cc yağın da enjekte edilmesiyle totalde; 10 ila 12 cc yağ yüzünüze kalıcı şekilde bırakılmış olur.
Yüze yağ enjeksiyonu sonrasında ödem ve şişlik olur mu?
Enjekte edilecek yağların kalıcılık oranının %60 olması nedeniyle, ilk seansta gereğinden fazla yağ dolgusu yapılabilir. Bu durum geçici bir şişliğe neden olsa da bazı ilaçların alınmasıyla şişlikler kontrol altına alınabilir.
Hiçbir kesi atılmıyor…
Bu uygulama sonrasında; iyileşme dönemi çok kolay geçer. Çünkü yüzünüze atılan ne bir kesi, ne bir dikiş vardır. Kanül denilen özel materyaller ile de yapılıyor olduğu için istisnai durumlar haricinde morluk ve şişlik görülmez.