Yüz ve Vücut Benlerinin Alınması Gereken Durumlar

Benler zararlı mıdır?

Benler; yüzde ve vücudun farklı bölgelerinde görülen, cilt renginden daha koyulu ve bazen renkleri değişebilen iyi huylu tümör yapılarıdır. Sağlığa olumsuz zararı olmadıkları için tedavi edilmelerine gerek yoktur; ama bazen bulundukları yerden alınmaları gerekebilir.

Toplumda bir cilt rahatsızlığı olarak düşünülmeyen benlerin bazı çeşitleri risk taşıyabilir. Böyle bir durumda; ilgili benlerin alınması zorunlu olabilir. Bazı durumlarda ise kişi duyduğu rahatsızlıklar nedeniyle benlerini aldırabilir.

Yüz ve vücut benleri nasıl çıkarılır?

Ben aldırılması; cerrahi bir girişim olsa da aslında bu nitelikte bir operasyon değildir. Benler; kenarlarına uygulanan küçük kesiler ile steril bir ortamda hızlı ve kolay bir şekilde alınabilir. Atılan kesi sonrasında içinde bulunan nevüs dokusu alınır. Bu operasyonun; kanseri tetikliyor olduğu söylenilse de bu bir söylentiden ibaret olup, aslı yoktur.

Yüz ve vücut benleri neden çıkarılır?

Bende nasıl değişiklikler olursa aldırılması gerekir?

Öncelikle yaptırılması gereken; var olan benlerin uzman bir doktor tarafından kontrol ettirilmesidir. Benler iyi huylu tümör yapıları olsa da zamanla değişerek kanser hücresi niteliği taşıyabilir. Bu yüzden vücutta bulunan benlerin düzenli olarak kontrol ve takip ettirilmesi erken tanının konulması konusunda önem arz eder.

Bu noktanın dışında benlerin bazen incelenmesi gerekebilir. Bu incelemelere göre ise alınma zorunlulukları doğabilir. Bu konudaki kriterler şu şekilde sıralanabilir ve bu kriterlerden herhangi birinin görülmesi durumunda benin alınması ve incelemeye gönderilmesi gerekir:

Exit mobile version