Yaşlılarda Burun Estetiği

Yaş Aldıkça Gençleşin

Burun estetiği ile istediğiniz görünüme kavuşabilir, burnunuzun uzunluğunu kısaltabilir veya uzatabilmektedir. Şekil değişikliği, tümseklik veya çukurluk gibi deformiteler düzeltilmektedir. Uzman bir doktor tarafından yüzünüzün yapısına ve isteğinize göre şekil verilmelidir. Hem kıkırdak hem de kemiğe burun estetiği ile şekil verilmektedir.

Burun estetiği ile burun yapınızı yeniden şekillendirilmesi, burun kemerinizi güçlendirilmesi, burun büyüklüğünüzü değiştirilebilmesi ve dudağınız ile arasındaki açının değiştirilmesi mümkündür.

Burun estetiği ile yaralanma sonucunda görünümü bozulan burun düzeltilebilmektedir. Ayrıca, doğumsal bozukluklardan kaynaklanan burnun yapısı olması gereken şeklinde gelişmediğinde ya da solunum zorlukları ile karşılaşıldığı durumlarda burun estetiği ameliyatı yapılabilmektedir.

Burun estetiği yaptırmak isteyen ileri yaşlarda olan hastalar olabilmektedir. Nefes almakta zorlanan ve bunun sonucunda gelişen problemler sebebiyle güzel ve zarif bir buruna sahip olmak isteyen ileri yaşlarda hastalar oldukça fazladır.

Burun Estetiği Ameliyatı

Kapalı ve açık burun estetiği ameliyatı olmak üzere iki teknik kullanılmaktadır. Uzman doktorunuz muayene sonrasında en uygun yöntemi seçebilecektir. Her iki teknikle de tüm gerekli olan işlemler gerçekleşebilmektedir.

Doktorunuz sizden burun estetiği ameliyat sonrasında 7-10 gün uçağa binmemenizi, 1 ay dalmamanızı, 1 ay sportif faaliyetlerden uzak durmanızı ve başınızı öne eğerek uzun süre durmamanızı, 3 ay topla ya da toplu yapılacak sporlardan uzak durmanızı, 3 ay gözlük takmamanızı ve mümkünse kontrollere gelmenizi isteyecektir.

Yaş aldıkça vücutta çok fazla değişim olmaktadır. Bu değişimler burun ve çevresinde olmak üzere 4 farklı şekilde kendisini göstermektedir.

Cilt Doku; yenileme gücü ortadan kalkar, kuruma gözlenir ve kolayca kırışıklık oluşmaktadır.

Kemik Doku; esnekliğini kaybederek, incelir ve zayıflamaktadır. Bu sebep ile yaşlı hastalarda kemik doku oldukça hassas olduğu için dikkat edilmesi çok önemlidir.

Ciltaltı doku (dermis): Kollajen lifler ve yapı taşı olan hyaluronik asit giderek azalır ve dermal doku “incelir”. Kolay yaralanır ve zor torparlanır.

Kıkırdak ve bağ doku: Bağlar azalan kolajen lifler nedeniyle direncini kaybeder. Kıkırdak doku Beslenme ve oksijenlenme azaldığından dolayı iyileşmesi ve şekil alması zorlaşır.

Exit mobile version