Plastik ve Estetik Cerrahi

Ütü yapmasını biliyormusunuz?

Ütü yapmasını biliyormusunuz?

”Cildimizi gençleştirmek ve daha da güzelleştirmek için ne yapmalıyız” diye bir soru yöneltildiğinde buna hemen cevap veremiyordum.Artık cevap verebiliyorum; ”Ütü yapmasını biliyormusunuz ”. Gündelik her evde yapılan bir iş ve her kadının ”ne var ki bunda” dediği ancak iddialı olamadığı ,erkekler tarafından hiç sevilmeyen bir mevzu.Cilt Gençleştirme ve ütü bilmek ! Bence çok alakalı…

Estetik ve Güzellik amacıyla her gün yeni bir teknoloji ile karşılaşıyoruz ve bunları haber yapıyoruz.Sarkıklığı gidermek için Focus Ultrasound,kırışıklık için Fraksiyonel Radyofrekans,cildi toparlamak için altın ip,elastikiyet için Lazerler…..bu gibi cümleleri daha çoğaltabiliriz.Kliniklerimizdeki odalarımıza baktığımızda birçok cihaz görüyoruz.Ne yapıyor bunlar?Bu cilt gençleştiriyor ya bu, buda cildi gençleştiriyor ya diğeri, o da . O zaman neden bu kadar cihaz.Bu teknolojileri üreten boşuna mı yapmış?Hayır.

Dr.Mevlüt Dağ
Dr.Mevlüt Dağ

Yıllarca doktolar kendilerine gelen hastalardan şu cümleleri çok duydu ve duymaya devam edecek; Komşuma bu ilaç çok iyi geldi benimde buna benzer bir rahatsızlığım var.Bana da bu ilaçtan yazarmısınız?Estetik ve Güzellik alanında da biz bunun gibi sorularla karşılaşıyoruz.Benim bu soruya cevabım şu: Sentetik maddesi fazla olan bir gömleği yüksek derecede bir ütü ile ütülermisiniz? Ya da keten bir kumaşın kırışıklığını komşunuzun ütüsü çok iyi açtı diye sizin ipekli bir gömleğinizi aynısı çok iyi yaparmı?

Tabi ki kullanılan teknolojinin çok önemi var.İyi bir teknoloji,kullanım amacı ve kullanılan alan.Bunlar birbirini tamamlar.Ütü işinde temel aynı! Ütülemek.Buharlı buharsız,su püskürten püskürtmeyen,ısısı yüksek olan,tabanı yapışmayan.Hepsi var.Bu saatten sonra geriye kalan hangi kumaşın hangi şekilde ütülenmesi gerektiğini bilmek.Yani ” Ütü yapmasını iyi bilmek”.

Cilt Gençleştirmede de aynı.Cildimiz hangi kumaştan ve problem nerede.Bu problemi çözmek için hangi teknoloji ve bu teknoloji ile ne şekilde işlem yapmamız gerekir .Yağlı,gözenekleri geniş,kalın bir tabakaya sahip bir ciltteki sarkıklığı Focus ultrasound ile ne kadar düzeltebilirsiniz?Çok ince hassas bir ciltteki kırışıklığı yüksek dozlarda bir fraksiyonel lazerle giderebilirmisiniz yoksa cildi yakarmısınız? Volüm kaybı olan bir cildi komşusunun ince kırışıklarına çok iyi gelen bir dolgu ürünü ile düzeltebilirmisiniz?

Cildimiz bir kumaş ve bizlerde bir ütücüysek o zaman öncelikle ”ÜTÜ YAPMASINI İYİ BİLMEMİZ” gerekir.

Sağlık haberlerine hızlıca ulaşabilmek hem de destek olmak için Google News'te Sağlık News'e abone olun. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir