Üsküdar Üniversitesi Tıp Fakültesi ev sahipliğinde ilki geçen yıl gerçekleştirilen Tıp Öğrenci Kongresi (ÜSCOM’23) bu yıl farklı üniversitelerden 300’ü aşan katılımcıyla yapıldı. 3 gün süren ve teması ‘Doğal Afetlere Tıbbi Yaklaşım’ olarak belirlenen kongrenin final günü gala yemeğinde ‘Juri Özel Ödülü’ ve ‘Sözel Bildiri Ödülü’ nü kazananlara ödülleri verildi.
Gelecekte sağlık sistemini teslim alacak öğrencilere medikal, psikososyal, cerrahi ve yönetimsel yönleri ile doğal afetler konusunda bilgi ve bilinç aktarımı sağlamayı amaçlayan 2. Tıp Öğrenci Kongresinin (ÜSCOM’23) son gününde öğrenci sözel sunumlarından sonra ödül töreni gerçekleştirildi.
Farklı üniversitelerden katılım sağlayan öğretim üyeleri ve tıp fakültesi öğrencileri olmak üzere 300’ü aşan katılımla düzenlenen kongre kapsamında 8 ana oturum, 3 öğrenci panelinde öğrenci sunumları, mesleki kurs, tatbikat ve boğaz gezisi düzenlendi.
2 kişiye ‘Juri Özel Ödülü’, 3 kişiye ‘Sözel Bildiri Ödülü’ verildi
Kongre kapsamında 3’üncü Sınıf Tıp Öğrencisi olan Nebile Şevval Ayan ve Hüda Zemzeme ‘Juri Özel Ödülü’ verildi.
Sözel bildiri 1’incilik ödülü Üsküdar Üniversitesi 3.Sınıf Tıp Öğrencisi Mehmet Hamza Budulgan’a, 2’ncilik ödülü Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi 3’üncü Sınıf Tıp Öğrencisi Hatice Naz Kıral’a, 3’üncülük ödülü ise Üsküdar Üniversitesi 2’nci Sınıf Tıp Öğrencisi Ömer Faruk Bingöl’e takdim edildi.
Prof. Dr. Nevzat Tarhan: “Hekim mesleği krize dayanıklı meslektir”
Ödül töreni ve gala yemeğine Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan da katılım sağladı. Bu tarz toplantı ve kongrelerin sosyal ve duygusal zekayı arttırdığından bahseden Tarhan; “5 arkadaşımıza ödül verdik ama burada bulunmak, yarışmaya girmek bile çok büyük bir başarı ve performanstır. Anadolu’nun çeşitli yerlerinden geldiniz. Böyle bilimsel, barışçıl, tatlı bir rekabet içerisinde sonuçlar aldınız. İnsanlığın geleceği sizin gibi gençlere, vizyonu olan kişilere yönelik şu an dünyada büyük fırsatlar var. Hekimlere karşı bazı propagandalar var, onlara bakarak sakın karamsar olmayın. Hekim mesleği krize dayanıklı meslektir. Gıda sektörü gibi sağlık sektörü de öyle çünkü toplumun her zaman ihtiyacı var. Böyle kadim bir meslekte bulunmak tıp mesleğine, sağlık mesleğine sahip olmanın verdiği o altyapının ilerde çok faydasını göreceksiniz. Sadece tıp alanında değil, sosyal ve beceriler alanında da kendinizi geliştirebilmeniz, kendinizi ifade edebilmeniz çok önemlidir. Bu toplantıların kongrelerin bir amacı da sosyalleşme konusunda sosyal zekayı, duygusal zekayı arttırma etkisi var. Bu nedenle sizlere aynı heyecanla aynı tempoyla aynı şevkle yola devam, yürümeye devam diyorum.” şeklinde konuştu.