Tüp bebek tedavileri artık tüm dünyada standartlaşmış 3 temel adımdan oluşur. Tedavi yumurtalıkların çok sayıda yumurta hücresi üretmeleri amacıyla uyarılması ile başlar. Uyarılma, farklı günlerde ve farklı dozlarda ve hatta farklı yollar ile (ağızdan veya iğne ile) kullanılan ilaçlar ile olmaktadır. Yine bu süre hastadan hastaya değişiklik göstermekle birlikte ortalama 8-11 gün kadar sürebilir. Sonraki adım ise bu yumurtaların toplanması ve embryo oluşturmak üzere döllenmesidir. Döllenmeden sonra embryolar annelerinin rahmine transfer edilecekleri ana kadar 3-5 gün süreyle laboratuvardaki inkübatörlerde saklanırlar. Transferden 10-12 gün sonra gebelik testi yapılır.
Her ne kadar bu standartlaşmış basamaklar mevcutsa da her çift kendine özeldir ve farklı yaklaşımları gerektirir. İşte bu nedenle bu konuda uzmanlaşmış ve tedavinin her aşamasında sizinle iletişimde olacak bir ekip ile yola çıkmalısınız. Tüp bebek tedavisi sadece bir ilaç tedavisi yumağı değil çift ile birlikte ekibin psikolojik olarakta birlikte yürümeleri gereken yoldur.
En önemli nokta ise tedavi sonucu beklentinin ne olması gerektiğidir.
Tüm teknolojik gelişmelere rağmen bu tedavi sonucu başarı yüzde yüz değildir ve başarıda önemli olan en önemli faktörler;
- Kadın yaşı,
- Daha önce gebeliğinin olup olmaması,
- Tüp bebek yapma,
Nedeni olarak sayılabilir.
Hastalarımızın tedavi seçeneklerini ve olası başarı şanslarını karşılıklı konuşmayı istemekteyiz ancak olası beklentileri için Amerika Birleşik Devletlerinde ki tüm tüp bebek uygulamalarında kadın yaşına göre elde edilen gebelik oranlarını incelemelerini öneririz.