Soğuk havalarda en etkili 10 bitki çayı

Soğuk havaların ve virüslerin kendini gösterdiği bu günlerde beslenmemize dikkat etmemiz kadar bitkilerden de destek almak oldukça önemli. Bitki çaylarının buharının sinüs ve ciğerleri rahatlattığını vurgulayan Anadolu Sağlık Merkezi Beslenme ve Diyet Uzmanı Hazal Çatırtan, ılık çayların da boğaza iyi geldiğini belirterek “İçilen çayın içeriği bağışıklık sistemimizi güçlendirip gripten korunmamızı ya da gribin oluşturduğu öksürük, mide şikayetleri, halsizlik gibi yan etkilerin azaltılmasını sağlar” açıklamasında bulundu.

Vücudu güçlendirmek, hastalıkları iyileştirmek deyince aklımıza gelen ilk bitkinin ıhlamur ve adaçayı olduğunu belirten Anadolu Sağlık Merkezi Beslenme ve Diyet Uzmanı Hazal Çatırtan “Ancak yeni yapılan bazı araştırmalar yeşil çay içerisindeki kateşinlerin de bakteri ve virüslere karşı savaşta bize yardımcı olduğunu gösteriyor” dedi. Çatırtan hasta olmadan önce veya hasta olduktan sonra kullanılan en popüler 10 bitki çayı ile ilgili bilgi verdi.

Küçük öneriler:

Sinüslerinizde tıkanıklık varsa;

Yaprakları koyup üzerine su ekleyin ve üzerini kapatıp 15-30 dakika kadar demlenmeye bırakın. İçmeden önce yaprakları çıkarıp limon ve bal ekleyin.

Ateşiniz ve boğaz ağrınız varsa;

Suyu kaynatın ve yeşil çay koyduğunuz fincana biraz ılındığında dökün. İçine zencefil tanelerini ve kırmızı biberi ekleyin, üzerini kapatıp demlenmeye bırakın. 10 dakika sonra içindeki yaprakları ve taneleri çıkarıp fincana bal ekleyin.

Exit mobile version