Skolyoz tedavisinde yeni gelişmeler

Özellikle kız çocuklarını etkileyen, omurganın nedeni bilinmeyen eğriliği yani skolyoz artık kabus olmaktan çıkıyor. Yeni gelişmeler özellikle erken başlangıçlı skolyozda çocuklara umut ışığı oluyor.

Erken başlangıçlı skolyoz, 8 yaşından önce görülen ve çocukların akciğer gelişimi tamamlanmadığından kalıcı hasara yol açabilen bir hastalıktır. Tedavi edilmediği takdirde ileri yaşlarda solunum problemi oluşturabilir. Bu tip skolyozlarda çocuklara yeni geliştirilen mıknatıslı cihazlar uygulanmakta, daha az ameliyatla eğrilik düzeltilmesi mümkün olmaktadır.

Doç. Dr. Akın UĞRAŞ

Skolyoz cerrahisi gibi felç olma ihtimali olan ameliyatlarda özel cihazlarla bu risk en aza indirgenmeye çalışılıyor. Ameliyat sırasında sinir hasarı olup olmadığı anlaşılabiliyor. Yeni geliştirilen O kollu ameliyat içi röntgen cihazı, ameliyat sırasında omurgaya yerleştirlen implantların hayati yapılara uzaklığını göstermekte, ameliyatların daha güvenli gerçekleştirilmesini sağlamaktadır.

Sonuç olarak skolyoz cerrahisi gibi genç kızlara yada çocuklara yapılan büyük ameliyatlar daha güvenli hale gelmektedir. Teknoloji cerrahın elini güçlendirmekte, eğrilikleri daha iyi düzeltme imkanı vermektedir.

Exit mobile version