Dermatoloji – Cilt HastalıklarıSpor & Egzersiz

Reformer pilates nedir?

Reformer pilates aleti ilk olarak 1. Dünya Savaşı sırasında yaralı askerlerin yatakta tedavisi için Joseph Pilates tarafından kullanılmaya başlanmıştır. Joseph Pilates duvarlara ve yataklara taktığı yaylarla hastalara yaptırdığı egzersizler ile günümüzdeki reformer aletinin ilk denemelerini yapmıştır. O dönemde yaylarla uygulanan tedavi sonucunda hastalar yataklarından kalkmak zorunda kalmadan güçlenmiş ve daha çabuk iyileşmişlerdir.

Reformer pilates; dirençli yaylar kullanılarak tasarlanan özel bir cihaz üzerine yatarak, oturarak, diz üstünde ya da ayakta durarak 500’den fazla egzersizin yapılabildiği çok geniş ve kapsamlı bir metottur. Temel prensibi doğru solunum teknikleri ve konsantrasyonla, core (karın kasları) aktivasyonunu, omurga ve lumbopelvik (bel-leğen kemiği) stabilizasyonu devrede tutup dirence karşı itme ve çekme hareketleridir.

Uzm. Dr.Berkant Oman
Uzm. Dr.Berkant Oman

Reformer pilates düzenli olarak uygulandığında kasların uzamasını, esnekliğinin artmasını ve biçimlenmesini sağlar. Esnekliğin artması demek, kaslarda bulunan bağ dokuların güçlenmesi ve yırtık/zedelenmelere karşı daha dirençli olması demektir; bunu yaparken doğru nefes alma, iyi bir konsantrasyon, doğru hizalanma ve akıcılık ilkelerine sadık kalınması en önemli unusurlardır…

Gerek aletli, gerekse aletsiz uygulanan klinik pilates egzersizleri, spor sakatlanmalarının rehabilitasyonunda, postür bozukluklarını düzeltmede, akut ya da kronikleşmiş sırt –bel ve boyun ağrılarının tedavisinde, skolyoz gibi omurga problemlerinin rehabilitasyonunda, mesane sarkmalarında, bel ve boyun fıtıklaşmalarının rehabilitasyonunda, ameliyat öncesi ve sonrası rehabilitasyonlarda ve bunun gibi daha bir çok durumda kullanılan en etkili tedavi yaklaşımıdır.

Sağlık haberlerine hızlıca ulaşabilmek hem de destek olmak için Google News'te Sağlık News'e abone olun. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir