Psikiyatri – Ruh Sağlığı

Psikoterapi Nedir ve Ne zaman Gereklidir?

Hayatta bazen her şeyin üstünüze doğru geldiğini düşünürsünüz. Bu his öylesine artar ki kimsenin sizi anlamadığını sizin problemlerinizi gerçekten hissedemediğini fark edersiniz. Aslında çözüm kendi içinizdedir; hem yaşadığınız problemi hemde çözümü en iyi şekilde siz bilir ve tanırsınız.

Lakin bazen bu tanıma ve çözümleme kısımları için kendinizde güç bulamazsınız ve yaşadıklarınızı içinize atarak daha da derinlere doğru bastırırsınız. Psikoterapi bu aşamada devreye girer. Psikoterapist sizin kendi iç yolculuğunuzda size eşlik eder ve profesyonel bilgi birikimi ile anlamlandırmakta ve çözümlemekte güçlük çektiğiniz yaşantı ve olayları aşmakta size yardımcı olur. Psikoterapi normal bir konuşma ve muhabbet ortamından son derece farklıdır. Ulaşılmak istenen bir sonuç ve ve sonuca giden yollar terapinin ana hatlarını oluşturur.

Bu yolculukta terapistin hedefi sizi tanımak sizi analiz etmek ve sizinde kendinizi ve yaşadığınız problemlerin doğasını tanımanızı sağlamaktır. Konuşma terapinin önemli bir parçası olsa da asıl önemli nokta ulaşılması gereken hedefin ve bu hedefe giden yolların profesyonelce yapılandırılmış olmasıdır. Bir çok farklı psikoterapi tekniği bulunmaktadır.

Bilişsel davranışçı Psikoterapi, psikoanalitik terapi, pozitif Psikoterapi, bütüncül psikoterapi bu yöntemlere örnek olarak gösterilebilir. Probleme göre uygun psikoterapi tekniği çözüme ulaşmakta fayda sağlayacaktır.

Sağlık haberlerine hızlıca ulaşabilmek hem de destek olmak için Google News'te Sağlık News'e abone olun. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir