KBB (Кulak Burun Boğaz)

Protez kulak, protez burun ve kişiye özel burun implantları

Doğuştan meydana gelen anomaliler, travma,trafik kazaları ,yanıklar tümör cerrahileri sonucu doku kayıpları ve defektler nedeniyle organlarını kaybeden kişiler için kendi ten renklerine uygun olarak laboratuvar ıortamında estetik ve görsel amaçlı silikon materyallerden oluşan protezlerin hastaya nakledilmesi uygulamasıdır. Bu protezleri uygulamadan önce titanium implantlara gereksinim duymaktayız.

Op. Dr.Cevdet Murat Akagün
Op. Dr.Cevdet Murat Akagün

İmplant destekli protez implant tedavisi, cerrahisi ve protez yapımı olmak üzere 2 aşamada gerçekleştirilmektedir. Cerrahi aşama öncesine implantların defekt bölgesinde nerelere yerleştirileceği protez uzmanı tarafından belirlenir. Kısa bir cerrahi işlem ile uzman doktorlar tarafından kemik içi titanyum implantlar yerleştirilir. 8-10 haftalık bir iyileşme süresi sonunda protez uzmanı tarafından epitezin yapımına başlanır. Protez uzmanı tarafından hastanın kendi anotomik özelliklerine ve ten rengine uygun olarak oluşturulan silikon protez implantlara bar yada mıknatıslı bir tutucu ile tutunur. İmplantlar ve bu tutucular; proteze kuvvetli bir tutuculuk, kullanım kolaylığı ve dayanıklılık sağlar. özellikle yüzde bulunan kulak ve burun kayıpları hastanın psikolojisini oldukça bozmakta ve sosyal hayata uyumları zor olmaktadır.

Bu cerrahi teknikler bu eksik kulak ve burun organlarının tam anlamıyla yerine konmasına imkan tanımamaktadır . organlarını kaybeden kişilerin protezlerini yaparak gelecek yaşamlarında mutluolmalarını sağlamak en büyük hedefimizdir. protez burun ve protez kulak ameliyatları oldukça yüz güldürücü renk ve yapı olarak kişiye özel olduğundan ayrıca kıkırdak gibi elastiki bir yapısı bulunduğundan psikolojik ve görsel açıdan oldukça tatmin edicidir. yurdumuzda oldukça az hemin hekim tarafından uygulanan bu cerrahi uygulamanın maaliyeti malesef oldukça yüksektir

Sağlık haberlerine hızlıca ulaşabilmek hem de destek olmak için Google News'te Sağlık News'e abone olun. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir