Omuz Ağrılarında yeni nesil tedavi: Embolizasyon

Omuz ağrısı birçok insanın yaşam kalitesini bozan, günlük aktiviteleri etkileyen ve bazen de spor yapmayı engelleyen yaygın bir rahatsızlık. Bazı ciddi hastalıklar da omuz ağrısına yol açabiliyor ve bunlar genellikle ameliyat ile çözülebiliyor. Ancak ameliyat gerektirmeyen oldukça yaygın birçok durumda omuz ağrıları yaşanabiliyor. İlaç, fizik tedavi veya kortizon enjeksiyonları gibi geleneksel tedaviler ise her zaman yeterli rahatlama sağlamayabiliyor veya hasta bu tedavileri bazen tolere edemeyebiliyor. Girişimsel Radyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ömer Faruk ATEŞ çığır açan yeni tedavi seçeneği olan embolizasyon, hastalara ameliyatsız olarak yüksek başarı vadeden yeni nesil bir tedavi olarak öne çıkıyor.

Omuz embolizasyonu omuz eklemindeki iltihaplı kıkırdak, kemik ve tendonlara giden aşırı kanlanmayı azaltarak omuz ağrısının kaynağını hedef alan girişimsel radyolojinin tıptaki en son bilimsel gelişmelerinden birisi. Osteoartrit yani eklem kireçlenmesine bağlı kıkırdak hasarı ile ortaya çıkan iltihaplanmalarda, tendonopati yani omuz çevresindeki kasların kemiğe yapışma noktasında oluşmuş iltihaplanmalarda, donuk omuz yani omuz ekleminin kapsülündeki kalınlaşma ve sertleşme ile oluşan aşırı ağrı ve hareket kısıklığı gibi durumlarda omuz embolizasyonu başarı ile uygulanabilir.

Girişimsel Radyoloji Uzmanı Doç Dr. Ömer Faruk ATEŞ

Girişimsel Radyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ömer Faruk ATEŞ Özellikle basit ağrı kesicilere yanıt vermeyen, fizik tedaviye dirençli omuz ağrıları yaşıyorsanız günübirlik bir tedavi seçeneği olan embolizasyon sizin için uygun olabilir. Bunun için kasık bölgesinden veya el bileğinden girilerek yapılan anjiografiler ile iltihaplı bölgenin bulunarak buradaki hastalıklı kan akışı önlenebilir. Bunun için genel anesteziye veya herhangi bir kesiye ihtiyaç duyulmaz. Yaklaşık 1 saat süren anjiografi işlemi sonrasında 5 saat hastanede istirahat halinde tutulduktan sonra yürüyerek evinize uğurlanırsınız.

Exit mobile version