Psikiyatri – Ruh Sağlığı

Olumsuz Düşüncelerle Başa Çıkabiliyor Musunuz?

Hepimiz kimi zaman olumsuz durumlarla karşılaşabiliyoruz. Ve bu durumlar bize kendimizi tükenmiş hissettirebiliyor. Asla başa çıkamayacağımızı düşündürebiliyor. En önemlisi de bu durumlar bizi tamamen çıkmaza sürükleyebiliyor. Bu aşamada kendimizi çaresiz ve bitkin hissedebiliyoruz.

Böyle hissederken kendimize bir çok soru soruyoruz; bu olumsuz durum neden başıma geldi? Ben ne yaptım da bütün olumsuzluklar beni buluyor? Bu durumla nasıl başa çıkacağım? Her şey  art arda geliyor, şimdi ne yapacağım?

Mahvoldum, çıkış yolum yok diye de düşünebiliriz. Fakat bunları sorarken, sistemimize   olumsuzluklar silsilesi yerleşir. Bu yaklaşım tarzıyla düşünce bazlı kendimizi daha da aşağıya çeker, belki de baş edebileceğimiz olumsuzlukların bizi yıkmasına izin vermiş oluruz.

Çoğunlukla olumsuzlukların üstüste gelmesini sağlayan bizim düşünce sistemimiz oluyor. Yaşadığımız bir olumsuz durum sonrası, çözüme yönelik düşünceleri kendimizden uzaklaştırdığımız için sistemimiz daima bir sonraki olumsuzluğa, probleme karşı kapıyı her zaman açık bırakıyor.

Peki yapmamız gereken şey nedir? 

Çözüme yönelik düşüncelerle, “Olumsuz durumla nasıl baş edebilirim?” kısmına geçmek. “Bu olumsuzluğu nasıl çözüme kavuşturabilirim?” sorusunu kendimize sormak.

Çözüme yönelik girişimlerimiz arttıkça, baş edebileceğimiz şeylerin de farkına varmış oluruz.

Bu da yaşadığımız problemlerin çözümü için bize motivasyon sağlar.

Tabi ki baş edemediğimiz durumlar olursa da bir uzmandan yardım almalıyız.

Kendinize vakit ayırın, değerlendirin ve çözüme koşun!

Sağlık haberlerine hızlıca ulaşabilmek hem de destek olmak için Google News'te Sağlık News'e abone olun. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir