Ofisinizde Pozitif Bakış Açısına Sahip Olun!

Çalışma ortamınız sizi rahat hissettirmeli…

İş hayatında artan rekabet; günlük yaşamın pek çok saatinin ofiste geçirilmesine neden oluyor. Evdeki konfor ve rahatlığı birebir ofiste yakalayabilmek çok mümkün olmasa da; birkaç konuya dikkat ederek bunu kısmen başarabilmek mümkün.

Pozitif bakış açısına sahip olun!

Zamanınızın büyük bir kısmı ofiste geçiyor olabilir, ofisiniz geniş değildir, güneş ışığını az alıyordur; ama unutmayın pozitif bir çalışma ortamı için öncelikle içinizin rahat olması gerekiyor. Bu yüzden bu soruları bir kenara bırakın ve içinizdeki Polyanna’ya izin verin!

Ofis materyallerinizi gözden geçirin!

Her gün kullandığınız ofis materyallerini gözden geçirin. Hepsi olmasa da değiştirilmesi gereken bazı materyaller olabilir. Örneğin; el sağlığınız için yastıklı bir mouse pad tercih edebilirsiniz. Bunun yanı sıra; doğru tercih olmadığı zaman pek çok probleme yol açabilecek sandalyenizi de değiştirmeniz gerekebilir. Doğru sandalyenin kolları olmalı, sizi kucaklamalı ve bel bölgenizi de desteklemelidir. Bunun tam tersi olarak yanlış sandalye seçimi; başın önde, omuzların göğüs kafesinin gerisinde ve anormal omurga eğrisinin oluştuğu görüntüye yol açar.

Yarım saatte bir esneme hareketi yapın!

Ofiste hissedilen ağrı ve rahatsızlıklarının nedeni; uzun süre aynı pozisyonda kalmaya bağlı hareketsizliktir. Yarım saatte bir her saat başında; el bileği, omuz ve sırt için esneme hareketleri yapılmalıdır. Yapacağınız her bir hareketi yaklaşık 1 dakika boyunca sürdürün.

Bu egzersizler; gün içerisinde yaklaşık 400 kcal harcamanızı sağlayacaktır.

Exit mobile version