Obezite Cerrahisi sonrası estetik müdahele
Obezite cerrahisi süreci nasıl ilerler?
Obezite, insan sağlığını etkileyen ciddi bir sağlık sorunudur. Obezitenin tedavisinde; Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı, Beslenme ve Diyet Uzmanı ve Psikiyatri Uzmanından oluşan bir kurul birlikte hareket ederler.
Obezite cerrahisi sonrası estetik operasyonların önemi nedir?
Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı, hastanın kilo vermesinden sonraki vücudunda meydana gelen sarkmaların iyileştirilmesi aşamasında rol almaktadır. Memelerde, karın bölgesinde, kol ve bacak bölgelerinde, kalçada ve sırt bölgesinde oluşan sarkmalar kişinin hayat konforunu önemli ölçüde etkileyen sorunlardır ve birden fazla uygulanacak operasyonlar ile bu sarkmalar toparlanabilmektedir. Bu operasyonların sırasını doktor ve hastanın birlikte alacağı kararlar belirler. Bu ameliyatların amacı; hastaların yaşam konforlarını yükseltmek ve güzel bir görünüme kavuşmalarını sağlamaktır.
Düzenli spor hayatı sıkı ve gergin bir vücut sağlıyor…
Obezite operasyonları sonrası hızlı bir şekilde kilo veren kişilerin vücutlarının bazı bölgelerinde sarkmalar meydana gelebilir ya da direk olarak çatlaklar ile karşılaşılabilir. Bu durum beklenen bir durumdur. Bu sorunların çözümü için; karın gerdirme ameliyatı, vücudun ilgili bölgelerine botoks uygulamaları, fazlalıklardan kurtulmak için yapılacak operasyonlar ve daha pek çok işlem ile estetik görünümde iyileştirme yapılabilir. Ama unutulmamalıdır ki; iyi bir görünüme kavuşmak için ameliyat şart değildir. Düzene konulan spor hayatı ile oldukça sıkı ve gergin bir vücut yapısına sahip olunabilir.
Tedavi öncesinde yapılacak işlemler nelerdir?
Operasyon öncesinde birtakım laboratuvar testleri istenir ve buna göre anestezi prosedürleri tamamlanır. İlgili işlemlerin uygulanacağı bölgelere göre farklı testler de yaptırılabilir.
Tedaviden beklenti ne olmalıdır?
Sarkan bölgelerin toparlanması için gerçekleştirilen bu ameliyatlar, genel anestezi altında yapılmaktadır. Fazla yağ dokuları alınırken kan kaybı meydana gelebileceği için her ameliyatta yalnızca bir bölge işleme alınır. Tedavi planlaması bu doğrultuda yapılmaktadır.
Oluşabilecek komplikasyonlar nelerdir?
Dikiş hizasında kalan iz, enfeksiyon oluşumu ve kanama sık karşılaşılan komplikasyonlardandır. İz çoğu zaman geçicidir. Nadir olarak kalıcı olduğu görülür. Yaranın iyileşmesi geç olabilir.
İyileşme süreci nasıldır?
- Ameliyat sonrasında hastanede kalış süresi kişiden kişiye göre değişiklik gösterir.
- İyileşme süreci boyunca sabırlı olunması gerekir. Bu oldukça önemlidir.
- Operasyon sonrasında yaklaşık 6 ila 8 saat sonra kadar hasta yürütülür.
- Korse kullanılması gerekebilir.
- Özel bir beslenme ve egzersiz programı ile hastanın tedavi süreci devam ettirilir.
Hastanın istediği görünüme kavuşması için; operasyon sonrasında beslenmesine dikkat etmesi konusunda son derece istekli ve kararlı olması gerekir.