Liseliler ‘sağlık’ için yarıştı

İstinye Üniversitesi (İSÜ) ile İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün, öğrencilerde doğru sağlık bilinci oluşturulması ve akran dayanışması yoluyla kronik hastalığa sahip öğrencilerin hayatlarının kolaylaştırılması amacıyla başlattığı ‘Sağlık Elçileri Eğitim Programı’nda ödüller sahiplerini buldu. Programa başvuran lise öğrencileri ile öğretmenlerinden oluşan ekipler, kendi projelerini tasarladı ardından bu projeleri jüriye sundular. 

İstinye Üniversitesi (İSÜ) ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, öğrencilerde doğru sağlık bilincinin oluşturulması, sağlıklı toplum, sağlıklı gençlik ve akran dayanışması yoluyla kronik hastalığa sahip öğrencilerin hayatlarının kolaylaştırılması amacıyla başlattığı ‘Sağlık Elçileri Eğitim Programı’nda ödüller sahiplerini buldu. Projeler Afiş Tasarımı, Dijital Oyun ve Sosyal Kampanya Düzenleme olmak üzere üç kategoride hazırlandı. Üç öğrenci ve bir danışman öğretmenden oluşan ekiplerin oluşturduğu 40’ın üzerindeki proje grubundan dokuz tanesi dereceye girdi. Sunumlarında başarılı olan ekipler 24 Mayıs’ta İSÜ Kongre Merkezi’nde düzenlenen ödül töreninde ilan edildi. İSÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Peyami Çelikcan, Zeytinburnu İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Yeşilyurt, İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Eğitim Şube Müdürü Gülşen Özer, Öğretmenim Elimi Tut İl Proje Koordinatörü Melek Okur ve projede eğitim veren akademisyenlerin katıldığı ödül töreninde birinci olan ekibe bluetooth kulaklık, ikinci ve üçüncü olan ekiplere ise hediye çeki verildi.

Öğrenci ve öğretmenlerinden oluşan ekipler başvurdu

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ‘Öğretmenim Elimi Tut Projesi’ kapsamında hazırlanan ‘Sağlık Elçileri Eğitim Programı’na lise öğrencileri ile öğretmenlerinden oluşan ekipler başvuru yaptı. Afiş tasarımı kategorisinde Zincirlikuyu İSOV Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden “Farkına Var! Fark Yarat!”, Gelenbevi Anadolu Lisesi’nden “Kronik Hastalığı Olan Öğrencilerle İlgili Farkındalık Yaratmak”, Bağcılar Anadolu Lisesi’nden “Diyabet Hastalarının Eğitim Hakkı, Hasta Hakları ve Karşılaştıkları Akran Zorbalıkları” adlı projeler dereceye girdi. Dijital oyun kategorisinde Validebağ Fen Lisesi’nden “Klinik Doktoru”, Çekmeköy Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Memories, Validebağ Fen Lisesi’nden “Kronik Çözümler” adlı projelerle; Sosyal kampanya kategorisinde ise Gümüşpala Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden “Epilepsi (Sara) Hastalığı Farkındalık ve Sosyal Sorumluluk Kampanyası”, Yakacık Yüksel İlhan Alanyalı Çok Programlı Anadolu Lisesi’nden “Farkındalığa Yolculuk”, Nezihe Hasan Kılıç Anadolu Lisesi’nden “Eğitim, Benim De En Doğal Hakkım” adlı projeler dereceye girenler arasında yer aldı.

Önce eğitimlere katıldılar

Programa başvura liseliler ilk olarak İstinye Üniversitesi akademisyenlerinin verdiği asenkron eğitim videolarını izlediler, ardından Zoom platformu üzerinden yapılan canlı derslere katıldılar. Aldıkları eğitimlerin ardından ekipler, ‘Oyun Tasarımı’, ‘Afiş Tasarımı’ ve ‘Sosyal Sorumluluk’ alanlarından birisi için bir proje geliştirerek, ardından online formu doldurarak başvurdular. Ekipler 17 Mayıs’ta İstinye Üniversitesi Topkapı Kampüsüne gelerek, proje sunumlarını yüz yüze olarak da gerçekleştirdiler. Sağlık Elçileri Eğitim Programı jürisinde şube müdürü Gülşen Özer, İstinye Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hatice Öz Pektaş, İstinye Üniversitesi’nden Prof. Dr. Yalçın Kırdar ve Dr. Öğr. Üyesi Pınar Efe, proje uzmanı Melek Okur, PDR uzmanı Meriç Ünal, görsel sanatlar öğretmeni ve grafiker Aylin Hanay, İSTMEM yazılımcısı Veysel Kaya, hastane sınıfı koordinatör öğretmeni Şevket Fatih Gündüz, şube müdürü ve TÜBİTAK il koordinatörü Leyla Bostan yer aldı.

Exit mobile version