Plastik ve Estetik Cerrahi

Kol Liposuction Uygulamasına Ne Zaman İhtiyaç Duyulur?

Kol liposuction uygulamasına ne zaman ihtiyaç duyulur?

Kollarda oluşan yağlanma, ne yazık ki kurtulması oldukça zor olan bir bölgedir. Yapılacak kol egzersizleri, yağlanmayı azaltabilir; fakat tamamen yağlanmanın önüne geçmeyecektir. Bu noktada ise kol liposuction uygulaması tercih edilmektedir. Kol derisinin altında bulunan yağ dokularının çıkarılması ile estetik yönden daha güzel görünen bir kol elde edilir.

Kol liposuction ve kol germe ameliyatı neden birlikte yapılmalıdır?

Fazla yağlanmanın getirdiği kol sarkması, halk arasında yarasa kol görünümü olarak adlandırılmaktadır. Bu durumu düzeltmek için liposuction (yağ aldırma) ve kol germe ameliyatı birlikte yapılmalıdır. Bunun nedeni; kolda mevcut olan fazla yağ dokuları çıkarıldığı zaman deri sarkık görünecektir. Bu yüzden; yağ dokuları alındıktan sonra, kalan fazla derinin de kesi uygulanarak alınması ve kolun fit bir görünüme kavuşturulması gerekir. Bu iki operasyonun birlikte yapılması gerekliliği doktorunuzun yapacağı muayene sonrasında belirlenir.

Kol liposuction uygulamasının riskleri var mıdır?

Cerrahi her müdahalede olduğu gibi kol liposuction işleminin de bazı riskleri bulunmaktadır. İlk olarak yapılacak anestezi uygulamasının getirebileceği riskler bu uygulama için de geçerlidir. Bunun haricinde; kanama, hematom ve enfeksiyon riskleri de vardır.

Kol liposuction sonrası iyileşme süreci nasıldır?

  • Kol liposuction; istirahat gerektirmeyen ve rahat bir iyileşme süreci olan operasyondur. Bu işlemden sonra aynı gün içerisinde taburcu olabilir ve günlük yaşamınıza dönebilirsiniz. Yalnızca; 1 gün ev istirahatinde bulunmanız tavsiye edilir.
  • Doktorunuz tarafından uygun görülen süre boyunca ağırlık kaldırmamalısınız ve cildinizin daha hızlı toparlanması için de belirlenen süre boyunca kol korsesi kullanmalısınız. Kol korsesi kullanımı çoğu zaman 1 haftadır; fakat doktorunuzun uygun gördüğü durumlarda 15 güne kadar çıkabilmektedir.
  • Operasyonda açılan milimetrik deliklerin, iyileşme süreci boyunca hijyenlerine dikkat edilmelidir. Enfeksiyon tehdidinin oluşmaması için ilgili bölgeler daima temiz tutulmalı ve hatta belli zaman aralıklarıyla pansuman yaptırılmalıdır.
  • Uygulama sonrasında 10 gün boyunca güneş ışığına maruz kalmamanız, iyileşme sürecinize olumlu katkılar sağlayacak bir başka etkendir.

Sağlık haberlerine hızlıca ulaşabilmek hem de destek olmak için Google News'te Sağlık News'e abone olun. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir