Gastroenteroloji ( Mide Hastalıkları )

Kimler Tüp Mide Ameliyatı Olabilir?

Dünya genelinde obezite hastalığının görülme sıklığı artıyor ve tüp mide ameliyatı için başvurular çoğalıyor. Dolayısıyla “Kimler tüp mide ameliyatı olabilir?” sorusunun yanıtları önem kazanıyor.

Obezite, yetişkinler kadar çocuklar arasında da yaygınlaşıyor ve küresel bir sağlık sorunu olarak kabul ediliyor. Obezite hastalığı nedeniyle kişilerin günlük hayatları birçok farklı açıdan etkileniyor. Fazla kilo problemi tansiyondiyabetsolunum hastalıkları ve damar tıkanıklıkları gibi birçok önemli hastalığı tetiklemenin yanı sıra hastaların psikolojik sağlığını da tehdit ediyor.

Vücut Kitle İndeksi Çok Önemli Bir Değişken

Zaman zaman fazla kilosu olan ve diyet ya da spor yaparak bu kiloları veremeyen hastalar da obezite ameliyatı olmak için talepte bulunuyor. Fakat obezite ameliyatı için uygun kabul edilebilmek vücut kitle indeksi değerlerinin karşılanması ile mümkün oluyor.

BMI Nedir?

Vücut Kitle İndeksi 40’ın üzerinde olan ya da 30’un üzerinde olup fazla kilo nedeniyle ek sağlık problemleri yaşayan kişiler tüp mide ameliyatı için aday gösterilebiliyor.

Metrikİmperial

BoyunuzKilonuz

Obezite Ameliyatı Olabilmek İçin Kilo Vermeye KARARLI Olmak Gerekiyor

Doç. Dr. Hasan Erdem

Fazla kilolarından kurtulmak isteyen ancak bu amaç uğruna hayatını değiştirmeye istekli olmayan hastalar için tüp mide ameliyatı dahi belirli bir yere kadar fayda sağlar. Daha önce birçok kere dile getirdiğimiz gibi obezite ameliyatı kişilerin daha hızlı doymasını ve daha az yemesini sağlayan kısıtlayıcı bir cerrahi operasyondur.

Bu ameliyatı olanlar yaşam tarzlarında ve beslenme programlarında mutlaka değişikliğe gitmelidir. Kilo vermek için çabalamayı sürdürmeli, kararlı durmalı ve mümkün olduğunca genel sağlık durumlarına uygun egzersizlerle hareket etme alışkanlığı kazanmalıdır.

Kimler Tüp Mide Ameliyatı Olamaz?

Tüp mide ameliyatı olmak isteyen herkes bu ameliyat için uygun kabul edilmiyor.

  • Alkol bağımlılığı bulunanlar
  • Anestezi için genel sağlık durumu uygun olmayanlar
  • Psikolojik sorunlar yaşayanlar
  • Yeme bozukluğu teşhisi konulanlar
  • Ameliyat için uygun vücut kitle indeksi (BMI) değerlerine sahip olmayanlar
  • Operasyon sonrası değişime kendilerini hazır hissetmeyenler

obezite ameliyatı için aday olarak nitelendirilmiyor.

Sağlık haberlerine hızlıca ulaşabilmek hem de destek olmak için Google News'te Sağlık News'e abone olun. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir