Kıkırdak Sağlığınıza Dikkat Edin!

Çalışma alanları ofis olan kadınlarda daha sık görülüyor!

Kıkırdak rahatsızlıkları, erkeklere göre kadınlarda daha çok görülmektedir. Özellikle çalışma alanları ofis ortamları olan kadınlar; bel, boyun ve sırt ağrıları çok daha sık karşılaşmaktadır. Bu ağrıların ortaya çıkmasına neden olan en önemli faktörlerden biri strestir ve bu faktör mevcut olan ağrıyı 4 ila 5 kat daha artırır.

Tabanı çok düz olan ayakkabılardan uzak durun

Düz tabanlı ayakkabılar var olan kıkırdak sorunlarını daha da artırır. Özellikle kadınların tercih ettiği babetler ve ince tabancı terlikler; kıkırdak sorunlarını tetikleyen ve dikkat edilmesi gereken bir faktördür. Çünkü ayakkabıda hatalı seçimler; ayağı taşıyamaz ve ciddi ayak sorunlarına yol açar. Sağlıklı ayaklar için tercih edilecek ayakkabının ideal yüksekliği 2,5 santimetre olmalıdır.

40 yaş sonrası spor yaparken dikkat edin!

40 yaş sonrasında; bisiklet, tenis, kürek gibi dizin kıvrılmasına ve açılmasına neden olacak sporların tercih edilmesi; bir anda aşırı yüklenme ile diz kıkırdaklarına zarar verebilir. Bunun sonucunda; ağrılar duyulabilir ve şişmeler oluşabilir. Hiç spor yapmamış biri, 40 yaş itibariyle spor yapmaya karar veriyorsa; öncelikli olarak temposu düşük yürüyüşler ile başlamalıdır.

Kıkırdak sağlığı için dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Exit mobile version