Bolu’nun Mudurnu ilçesinde yaşayan muhtar Zeki Gülbağ, aşırı halsizlik ve karnında meydana gelen şişliği fark etmesiyle Temmuz ayı başında pek çok hastane ve hekime başvurdu. Karnının içinde korkutucu boyutta dev tümöral kitle tespit edilen Gülbağ, son olarak VM Medical Park Kocaeli Hastanesi’ne başvurdu. Hasta 5 saat süren zorlu ve riskli bir ameliyatla 10 kiloluk dev kitleden kurtuldu.
Bolu’nun Mudurnu İlçesine bağlı Uğurlualan Köyü Muhtarı 40 yaşındaki Zeki Gülbağ, aşırı halsizlik ve karnında fark ettiği şişlik sebebiyle Bolu’da özel bir hastaneye başvurdu. Hastanede yapılan tetkiklerin ardından karnında oldukça büyük bir kitle saptanan muhtar Gülbağ’a acil olarak tam teşekküllü bir hastaneye başvurması gerektiği söylendi. Ankara’da iki farklı hastaneye başvuran Gülbağ’a yapılan pataloji sonucunda ‘kötü huylu yumuşak doku kanseri’ teşhisi konuldu. Bolu’da yaşamlarını sürdüren Gülbağ ailesi, önce tedavi süreci uzun olduğundan daha yakın bir hastane arayışına girse de, araştırmaları sonunda tam teşekküllü bir hastane olması nedeniyle VM Medical Park Kocaeli Hastanesi’nde karar kıldı.
VM Medical Park Kocaeli Hastanesi Medikal Direktörü ve Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Koray Topgül’e başvuran Zeki Gürbağ, kısa sürede tetkikleri gerçekleştirilerek zaman kaybetmeden ameliyata alındı.
GENEL CERRAHİ VE ÜROLOJİ HEKİMİ AMELİYATA BİRLİKTE GİRDİ
VM Medical Park Kocaeli Hastanesi Medical Direktör Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Koray Topgül ve Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Yaşar Bozkurt, 5 saat süren ve tek seansta yaptıkları ameliyatla hastadaki 10 kiloluk kitleyi almayı başardılar.
Hastalarının tedavisi hakkında bilgi veren Prof. Dr. Koray Topgül, “Hastamız Zeki Gülbağ’ın karnının içinde böbreğini tutan, karnının sağ yarısını tamamen kaplamış, karaciğerini ve diğer organlarını sol tarafa itmiş, kalbe dönen ana damarını da sarmış yaklaşık 30×20 cm’lik dev bir kitle tespit edilmişti. Diğer tedavi yöntemleriyle küçültülebilir bir tümör olmadığı için tek şansı, cerrahi tedaviydi. Riski büyük ve ölümle de sonuçlanabilecek bir ameliyat olması zorunluydu. Hastamız bize güvendi ve bu riski birlikte göze aldık. Ameliyat gerçekten çok zor geçti. Adım adım ilerleyerek gerçekleştirdik. Tümörün sert ve ağır yapısı da çalışmamızı çok güçleştirdi. Tümörün özellikle hayati organ ve damarlarla olan ilişkisi, çıkarılması sırasında bizi çok zorladı. Tümörü çıkardığımızda da kaldırmakta güçlük çektiğimizi itiraf etmeliyim. Hastamızın bu ameliyatı risklerine karşın sorunsuz atlatması ve ameliyat sonrasını da sorunsuz geçirmesi bizi çok mutlu etti. Ameliyat olmasaydı aylar içinde kaybedebileceğimiz bir hastanın ameliyat sonrası iyileşme hızı da çok etkileyiciydi. Bundan sonraki takip ve tedavileri de multidisipliner çalışma ile hastanemizde devam edecek” şeklinde konuştu.
“ÖLÜMDEN DÖNDÜM”
Hasta muhtar Zeki Gülbağ ise “Bir anda hızla kilo vermeye başlamıştım. Ağrım yoktu, sadece aşırı halsizliğim vardı. Sonuçlar beni çok korkuttu. Hekimlerimizin hakkını asla ödeyemem, resmen ölümden döndüm” dedi. 1 hafta hastanede yatan Gülbağ, hızla sağlığına kavuştu. Kısa sürede hastane koridorlarında dolaşmaya başladı, daha sonra da taburcu oldu.