Beslenme ve Diyet

Kansere karşı beslenmenizde olması gereken 10 gıda

Kansere yol açan pek çok faktör var. Bunların başında ise kuşkusuz sağlıksız beslenme yer alıyor. Anadolu Sağlık Merkezi Beslenme ve Diyet Uzmanı Ulaş Özdemir kansere karşı beslenmenizde mutlaka yer alması gereken gıdalardan söz ediyor.

Sağlıklı beslenmek, bizi pek çok hastalıktan koruduğu gibi, bağışıklık sistemimizi güçlendirerek kansere karşı da daha güçlü olmamızı sağlıyor ve kansere yakalanma riskimizi düşürüyor. Hem önleyici hem de destekleyici besinsel kalkanların rolü her aşamada oldukça önemli bir yer arz ediyor. İşte çağın hastalığı olarak görülen kansere karşı korunma yolları…

Kanser, kontrolsüz çoğalan hücrelerin, normal işlevi olan hücreleri öldürmeleri sonucu ortaya çıkan, 200’den fazla türü tanımlanan bir hastalık grubudur. Unutulmamalıdır ki, hiçbir kanser türü sizden güçlü değildir. Sadece bununla savaşmak için doğru kalkanları devreye sokmak, sağlıklı beslenerek bağışıklık sistemini güçlü tutmak gerekir. İşte kanserden korunmak ve bağışıklık sistemini güçlü tutmak için beslenmenizde mutlaka olması gereken besinler: 

1)    Sarımsak
2)    Ahududu
3)    Yaban mersini
4)    Domates
5)    Çiğ kuruyemişler
6)    Çilek
7)    Turp
8)    Kara Lahana
9)    Nar
10)    Dut

Son araştırmalar yüksek antioksidan kapasiteli ‘berries’ diye adlandırılan  tanecikli ve mor renkli meyve ve sebzelerin kansere karşı koruyucu olduğunu etkin bir şekilde bizlere vurguluyor. Bu noktada olabildiğince çeşitli beslenip sebzeler ve meyveleri olabildiğince farklı tarz ve renklerde tüketmeye gayret edin.
Tüm bunların yanında yapılmaması gereken 5 hatadan da uzak durunuz;
1) Kızartmalardan uzak durun
2) Şeker ve  şekerli ürünler tüketmeyin
3) İşlenmiş et ürünlerini hayatınızdan çıkarın
4) Kilolu bireylerde kanserin görülme sıklığı daha yüksektir. Bu yüzden kilo kontrolünü sağlayınız.
5) Doymuş yağdan yüksek besinlerden uzak durunuz. 

Sağlık haberlerine hızlıca ulaşabilmek hem de destek olmak için Google News'te Sağlık News'e abone olun. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir