Beslenme ve Diyet

Hızlı kilo vermenin riskleri

Şok diyet uygulamaları ile bir ay içerisinde 5 kilogramdan fazla kilo kaybı yaşanması, vücut için birçok açıdan olumsuz sonuç doğurabilir. Uzun saatler boyunca aç kalarak uygulanan bu zayıflama yöntemi ile kişiler genellikle yağ dokudan değil, vücut için gerekli olan kas dokudan kilo kaybı yaşadıkları için diyet uygulaması sonlandırıldığında verilen kiloların geri alınması da kaçınılmaz olur. Beslenme uzmanları tarafından zararları saymakla bitirilemeyen bu hızlı kilo verme yöntemi, uzun süre uygulandığında vücutta hem fiziksel hem ruhsal problemlerin gelişmesine zemin hazırlar. 

Hızlı Kilo Vermek İstiyorum Derken Sağlığınızı Kaybetmeyin

Fiziksel ihtiyaçların eksiksiz şekilde karşılanabilmesi için gerekli olan dengeli beslenme çeşidi kişiden kişiye değişiklik gösterdiği gibi sağlıklı zayıflama yöntemi için gereken diyet listesi de kişiden kişiye değişiklik gösterir. Bedenin ihtiyaç duyduğu besin grupları, tüketilmesi gereken besin miktarları ve bununla birlikte yapılacak olan ezgersiz çeşidi, kişinin metabolik özelliklerinin değerlendirilmesi sonucunda belirlenmelidir. Metabolizması yavaş olan kişiler için metabolik faaliyetleri artırıcı ve yağ yakımını hızlandırıcı içeriğe sahip bir diyet listesi hazırlanması gerekirken yüksek metabolizma hızına sahip olan ancak yoğun iştah problemi yaşayan kişiler için iştahı kontrol altına almaya yönelik bir liste tercih edilmelidir. 

Bilinçsizce yapılan diyetlerle zayıflamak isterken kilo almanın kaçınılmaz olması gibi sağlığın bozulmasına neden olacak birçok olumsuz etkinin görülmesi de mümkündür. Yetersiz karbonhidrat tüketimine bağlı olarak gelişecek olan kan şekeri düşüklüğü, bu durumun devam etmesi sonucunda yorgunluk, halsizlik, baş dönmesi ve güç kaybı gibi etkilerin yaşanmasına neden olur. Sağlıksız beslenmek alışkanlıkları bu etkilere rağmen sürdürüldüğünde kişide yoğun konsantrasyon bozukluğu, dikkati toplamada güçlük, zihinsel zayıflık ve hatırlama güçlükleri gibi birçok hasar geliştiği görülür. 

Hızlı Kilo Verme Yönteminin Estetik Açıdan Riskleri

Estetik kaygı nedeniyle daha iyi bir görünüme sahip olmak için tercih edilen bu sağlıksız zayıflama yöntemi; deride çatlaklar oluşmasına, saçlarda incelme ve cansızlaşmaya, tırnaklarda zayıflık ve kırılma gibi problemlere, ciltte kuruma, pullanma ve solgun görünüm gibi çeşitli sonuçlarla fiziksel görünümün mevcut durumdan daha sağlıksız bir noktaya gelmesine neden olur. Dolayısıyla uygulayacağınız diyet listesini başta vücudun gereksinimlerine, sonrasında ihtiyaç duyduğunuz -kol inceltme, göbek eritme gibi- bölgesel zayıflama yöntemlerine göre planlamanız gerekir.

Eğer kısa süre içerisinde mümkün olan en sağlıklı zayıflama yöntemi ile hızlıca kilo vermek istiyorsanız, ilk olarak bir beslenme uzmanına danışıp vücut kitle indeksinizi ölçtürmeniz ve metabolizma çeşidinize en uygun diyet listesi ile sağlıklı zayıflama yöntemlerini tercih etmeniz önerilir. 

Sağlık haberlerine hızlıca ulaşabilmek hem de destek olmak için Google News'te Sağlık News'e abone olun. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir