Hemoroid İçin En Etkili Tedavi Yöntemi Ameliyat

Hemoroid nedir?

Kalın bağırsağın son bölgesi anüstür. Bu bölgenin şişmesi ya da büyümesi durumuna hemoroid denir. Bu büyümeler zamanla kendisini dışarıya doğru yumak olarak atarlar. İç hemoroid ile dış hemoroid olmak üzere ikiye ayrılan bu hastalık için en etkili yöntem ameliyattır.

Hemoroid kaça ayrılır?

Hemoroid ikiye ayrılır. İç hemoroid, çoğu zaman ağrısız geçerken; dış hemoroid çok sancılı geçer. Genişleyen damarlara pıhtı oturur ve buna bağlı olarak şiddetli bir ağrı hissedilir. İç hemoroid ise 4 farklı evreden oluşur. Bu evreler şu şekildedir:

1.evre: Hemoroid kendisini kanama ile gösterir. Ciddi kanamalar olmaz. Tuvalet kağıdını kirletecek kadar damla şeklinde kanamalar buna örnektir. Hemoroidler bu evrede henüz sarkmıyor durumdadır.

2.evre: Hemoroidler dışkı ile birlikte dışarı sarkarlar. Daha sonra kendi kendine geri içeri giderler.

3.evre: Hemoroidler bu evrede anüs dışına çıkmış olurlar. Parmak ile içeriye doğru itilebilir durumdadır. Ödemler oluşabilir ve ağrılar duyulabilir.

4.evre: Hemoroidler bu evrede dışarıya tamamen sarkmışlardır. Büyük tuvalet yapıldıktan sonra tam olarak temizliğin sağlanamamasına bağlı olarak iç çamaşırın kirlenmesi en belirgin şikayetlerdendir. Bu evrede özellikle otururken duyulan ağrı çok fazladır.

Hemoroidin belirtileri nelerdir?

Hemoroid kendisini şu belirtiler ile gösterir:

Hemoroidin tedavi yöntemi nedir?

Hemoroidin tedavisinde; hastalığın ilerlemesine bağlı olarak klasik cerrahi yöntemi tercih edilir. Daha çok 3. ve 4. evrede olan hemoroidler için tercih edilen cerrahi yöntem; genel anestezi ya da epidural anestezi ile yapılır. 3. evrede olan hemoroidler için lazer tedavisi de alternatif bir yöntemdir. Bu yöntemin en büyük avantajı; operasyon süresinin kısa olması ve iyileşme döneminin ağrısız olmasıdır. Unutmayın; hemoroid için en etkili tedavi yöntemi ameliyattır. Bu şekilde hastalığın tekrar etmesi olasılığı da azdır.

Exit mobile version