Hacamat Nedir?

Hacamat her şeyden önce kan verme eylemi olduğundan kan vermenin tıbbi faydalarını sağlar. Çevremizdeki her türlü kimyasallar, hazır gıdalardaki katkı ve koruyucu maddeleri, atılamayan ilaç birikintileri, gıdalardaki hormonlar, çevremizde ve soluduğumuz havadaki ağır metaller, yabancı proteinler, kanserojenler, alerjenler, GDO’lu ürünler, su ve hava kirliliği, kanın akışkanlığını bozan ve kanı kalınlaştıran sebepler, kolesterol, iltihabi kalıntılar, fazla asiti vb. Bütün bu sayılanlar ancak güvenilir ve etkili yöntem olan hacamatla vücuttan uzaklaştırılabilir. Hücrelerin kirlilikten kurtulup yenilenmesi, cildin sıkılaşması, ödemin çözülmesi, vücudun arınması, rahatlaması, organ fonksiyonlarının güçlenmesi, damar kan akışının rahatlatılarak tıkanıklıklarının açılması gibi hem koruyucu hemde tedavi edicidir.

HACAMAT TEDAVİSİ UYGULANAN HASTALIKLAR

Uzm. Dr. Leyla Şahan 

HACAMAT NE ZAMAN YAPILIR ?

Hacamat tedavisi herhangi bir rahatsızlık için tedavi maksatlı yaptırılacak ise mevsim veya ay günlerine bakılmaksızın en kısa zamanda yapılması gerekir.  Herhangi bir rahatsızlık yoksa, sağlığı korumak, detoks, sünnet maksadıyla yaptırılacaksa, hacamat tedavisinde tavsiye edilen mevsim, ay ve hafta günler vardır.  Hacamat ,mevsim olarak ilkbahar ve sonbaharda ,ay günleri olarak hicri ay’ ın 14 – 28 arasındaki tekli günlerde ( hicri 15, 17, 19, 21, 23, 25, 27 gibi..) yaptırılması uygun olur. Önerilen hafta günleri yapılmasına ( Pazartesi-Salı-Perşembe-Pazar ) dikkat edilebilir. Yılda 2 ila 4 defa hacamat yaptırmak uygundur. Herhangi bir hastalık olmayan sağlıklı kişilerde en azından mevsim değişikliklerinde 2 defa yaptırılmalıdır.

Çok ihtiyar ve zayıf kişilerde, kalp yetmezliği olanlarda, müzmin ishalde, Kanı durmayan kişilerde, hamilelerde, menstruasyon döneminde, aşırı kansız kişilerde, (Anemia, Lukemia, Thalassemia), tansiyonu çok düşük kişilerde, kemoterapi görenlerde, immunosüpresif kullanan organ-doku transplantasyonlu hastalarda, çok hassas ve korkan kişilerde yapılmaması tavsiye olunur.

HACAMAT ÖNCESİ ve SONRASI DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER :

Hacamat olacak kişi ne çok aç, ne de çok tok olmalıdır. 2-3 saat öncesinde çok hafif bir şeyler yenilmesi tansiyon düşmemesi için tavsiye olunur.  Hacamat tedavisinden bir gün önce ve sonra hayvansal gıdaların alınmaması, Cimadan (Cinsel ilişki) bir gün önce ve sonra uzak durmak, Sigara kullananlar hacamattan en az bir saat önce ve sonra sigara kullanmaması, yapıldığı gün duş alınmamalı, 3 gün kese masaj yapılmamalı, hacamat sonrası 3-6 saat kadar uyunmaz. Yarım saat kadar yürüyüş yapılması tavsiye edilir. Hacamattan sonra en az 3 saat kadar ağır yemek yenilip içilmemeli, iki saat sonra ise sirkeli su veya bal şerbeti içmek faydalıdır. Tavsiye niteliğinde olan hususlara riayet edilmemesi, hacamat tedavisine engel bir durum teşkil etmez …

Exit mobile version