Baş ağrılarının nedenini migren veya sinüzit olduğu birçok kişi tarafından düşünülmektedir. Yaşanmakta olan geçmeyen baş ağrıları günlük hayatlarını da etkilemektedir. En büyük iş gücü kaybı nedeni baş ağrılarıdır. Erkeklerin %3’ü ve Kadınların %5’i nerede ise yılın yarısını baş ağrısı ile geçirmektedir.
Geçmeyen Baş Ağrısı Nedenleri
Baş ağrısının nedenini bulmak için öncelikle tanısını almak çok önemlidir. İlk olarak Nöroloji Uzmanı olmak üzere, Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı ve Dahiliye Uzmanına muayene olmak gerekmektedir.
Migren, baş ağrılarına sebebiyet veren bir hastalık olmakla birlikte nöroloji muayenesinde tespit edilmektedir. Geçmeyen baş ağrılarının büyük bir bölümü beyinde bir sorun teşkil etmemektedir.
Hipertansiyon ve metabolik bazı durumlarda ise baş ağrısı olabilmektedir. Kalp, mide, KOAH, astım gibi kullanılan bazı ilaçlarda baş ağrısı yapabilmektedir. Bu konuda Dahiliye muayenesi çözüm üreterek, gerekli tedaviler düzenlenmektedir.
Kronik Migren ve Kronik Baş Ağrısı Nedir?
Bir ayın 15-20 günü baş ağrısı çekiyorsanız, baş ağrısı kronikleşmiştir. Kronik migren hastalığı, genellikle orta yaşlarda ve kadınlarda görülmektedir. Kronik migren hastalarında sürekli ilaç kullanımına bağlı olarak baş ağrıları da görülmektedir.
Migren Tedavisi
Migrenin birçok nedeni olmaktadır. Bu hastalığın nedenini tespit edilmesi ve buna karşı önlem alınması gerekmektedir. Bu nedenle uzman bir doktor tarafından incelenerek, kişiye en uygun ilaçlar veya başka bir tedavi yöntemi belirlenmelidir.
Geçmeyen Baş Ağrısı Olanlar Ne Yapmalıdır?
Geçmeyen baş ağrılarında mutlaka bir uzmana başvurulmalıdır. Sürekli ilaç kullanarak, ağrıyı geçirmeye, geçiştirilmeye çalıştırılmamalıdır. Baş ağrısına karşı çok dikkatli ve tetikte olunmalıdır. Kendinize yardımcı olabilmek adına çaba gösterilmelidir. Bir günde en az yarım saat egzersiz yapılmalıdır. Yeterli ve dengeli miktarda sıvı alınmalıdır. Sade içecekler tüketilmelidir.