Eliminasyon Diyeti

Besinlere ya da besinlerle beraber alınan ürünlere karşı oluşan savunma yanıtı vücudunuzun o besinlere alerji oluşturması ile sonuçlanır. Barsaklardaki bağışıklık sistemi cevabını düzenlemek amacıyla potansiyel antijen olarak görülen tüm besinleri kesmek esasına dayanır. Aşağıdaki problemlerinizden biri veya bir kaçı varsa besin intoleransından söz edilebilir.

kronik enflasyon sonucunda oluşan bu süreci en iyi ve en etkili kontrol altına alınabilme yolu uzman kontrolünde eliminasyon diyetidir.

Eliminasyon diyetinde amaç besinlere karşı oluşan antikorları elemine edip daha sonra provaksyon testleri ile hangi besine karşı intolerans var onu tespit edip diyetten uzaklaştırmaktır.

ELİMİNASYON DİYETİNDE YASAK OLAN BESİNLER

Op. Dr. Salim Balın

Peki, ne yiyeceğiz sorunuzu duyar gibiyim. El cevap!

SERBEST OLAN GIDALAR

Eliminasyon diyeti bir beslenme tarzı değil. Otoimmun ya da inflamatuar hastalıklar gibi ciddi bir rahatsızlıklardan kurtulabilmenize destek olmak amacıyla yapılan özel bir diyet. Bu şekilde beslenerek sizi rahatsız eden, hassas olduğunuz besinleri bulup hayatınızdan kolayca çıkartabilirsiniz. Bu diyetin en güzel yan etkisi kilo vermektir. Uzman tarafında kontrollü yapılması gereken bir diyettir.

Exit mobile version