Plastik ve Estetik Cerrahi

Dudak estetiğinde devrim boca

Yüz güzelliğinin bütünlüğünün ana unsuru,gençliğin çekiciliğin güzelliğin simgesi dudaklar, sürekli güzellik ve estetik sektörünün en öncelikli konusu olmuştur.Bu amaçla kalıcı protezler,silikon ve dolgu uygulamaları,kalıcı makyaj işlemleri yapılmaktadır.

Kalıcı protez ve silikon gibi işlemlerin dokuya verdiği zararlar ve oluşturduğu şekil bozuklukları,kalıcı makyajın dudakları doğal görüntüden uzaklaştırması bu işlemlerin bırakılmasına neden olmuştur.

Günümüzde dudak estetiği amacıyla en çok kullanılan yöntem hyalüronik asitten elde edilen dolgu maddeleri ile yapılan işlemlerdir.Yapılış şekli,istenmeyen şekillerin ortaya çıkabilmesi,süresinin 6-8 ay kadar olması gibi nedenler güzellik ve estetik ile ilgilenen kişileri kurumları hep bir arayışa yönlendirmiştir.

Dr.Mevlüt Dağ
Dr.Mevlüt Dağ

Bu arayışlar içerisinde Dudak Estetiğinde Devrim niteliğinde bir yenilik olan BOCA yı görüyoruz.BOCA; Medikal Estetikte Eriyebilen iplik teknolojilerini üretmekte Dünya Lideri olan PROMOİTALİA ‘nın yeni ürünü.Dünya da 32 ülke ile aynı anda Türkiye de Güzellik sektöründe hizmete sunulmuştur.

BOCA , CAPROLACTONE adı verilen bir maddeden ileri bir teknoloji olan ÇİFT POLİMERİZASYON TEKNOLOJİSİ (Double R2) ile üretilmiş,ÇİFT YÖNLÜ KONVERJANS bir yapıya sahip ,dokuda ERİYEBİLEN bir ipliktir.

Caprolactone,tüm Dünya da cerrahi süturlarda güvenle kullanılan bir maddedir.Vücutta eriyebilen,biyo uyumlu,güvenilir bir materyaldir.Çift yönlü konverjans yapısı sayesinde konulduğu dokuda tutunma en etkin seviyede sağlanır.Çift polimerizasyonu sayesinde dokuda erime sırasında kalıcılığı sağlayan fibröz doku oluşumunun(Mikrofibrozis) en maksimum düzeyde olmasına olanak verir.

BOCA,bir kanül yardımı ile dudak kontürüne yerleştirilir.Bu işlem sırasında kokal anestezi uygulandığı için kişi hiçbir ağrı hissetmez.İşlem sonrası kişi günlük aktivitesine devam eder.Yan etki,alerji riski yoktur.

Dudak kontürüne konulan BOCA,deri altında mikrofibrozis denilen fibröz doku oluşumunu başlatırken kendisi erimeye başlar.Böylece belirli bir süre sonra ip erir ve yerine kendi deri yapımızdan oluşan doğal bir ip bırakır.

BOCA ile;

*Dudak kontürü doğallığını koruyarak belirginleşir.

*Dudak şekli doğallığını koruyarak belirginleşir.

*Dudak üstü kırışıklıklar kaybolur.

*Yaşa bağlı küçülen dudak hatları eski şekline kavuşur.

*Dudak dokusunda meydana gelen kollajen elastin fibroblast aktivasyonu ile deri kalitesi artırılır.

Sağlık haberlerine hızlıca ulaşabilmek hem de destek olmak için Google News'te Sağlık News'e abone olun. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir