Ağız ve Diş Sağlığı

Diş Eti Tedavisi Ne Kadar Sürer?

En ciddi diş hastalıklarından birisi de diş eti hastalıkları olmaktadır. Bu sebeple tedavi süreci son derece önem arz etmektedir. Zira zamanında gerekli olan tedbirler alınmaz ise bu durumda diş kaybı dahi yaşanabilir. Bu durumun ise geri dönüşü maalesef ki mümkün olmayacaktır. O halde tedaviye gerekli olan özeni göstermek gereklidir. Bu kapsamda sizlere yazımızda tedavinin nasıl yapıldığı ve ne kadar sürdüğü gibi konularda bilgiler sunacağız. Bu sayede zihninizdeki soru işaretleri de giderilmiş olacaktır.

Tedavi Nasıl Yapılır?

Diş eti tedavisi hastalığın düzeyine göre değişiklik arz etmektedir. Bu kapsamda basit bir düzeyde ise ilaç tedavisi ile giderilmesi mümkün olmaktadır. Ancak ilerlemiş ise bu durumda da ameliyat kaçınılmaz bir çare olabilecektir.

Ancak hangi yöntem uygulanırsa uygulansın ağrısız bir şekilde netice almak hedeflenmektedir. Fakat tedavi sürecinde sabırlı olmak ve doktorunuzun uyarılarını dinlemek zorundasınız. Bu kapsamda klinik doktorlarımız sizlere en iyi özveriyi gösterecek ve sürecinizi yakından takip edeceklerdir.

Tedavi Süreci Ne Kadar?

En sık sorulan sorulardan birisi de diş eti tedavisi ne kadar sürer olmaktadır. Bu sorunun cevabını hastalığın düzeyi belirlemektedir.

Uzm. Dr. Tolga Gülçiçek

Diş eti hastalıkları zamanında önlem alınması gereken en önemli diş hastalıkları arasında yer almaktadır. Zira bu hastalık tedavi edilmezse bu durmada çok ciddi problemler ile karşı karşıya kalmak söz konusu olabilecektir. U problemler arasında ise en başta diş kaybı yer almaktadır. Çekilen diş etleri artık dişleri tutamayacak konuma gelecektir. İşte bu aşamadan sonra ise dişler dökülmeye başlayacaktır. Dolayısıyla böylesi bir problem ile karşı karşıya kalmamak adına yapılması gereken gerekli tedbirlerin zamanında alınmasıdır. 

Hangi Belirtirler Oluşursa Diş Eti Uzmanlarına Başvurmalısınız? Diş eti ameliyatları nasıl yapılır?

Eğer dış etlerinizde kronikleşmiş çekilmeler meydan geliyorsa bu ciddi bir sorun olabilir. Dolayısıyla dış eti uzmanı ile bu rahatsızlığı tedavi edebilirsiniz. Her tedavi yönteminde olduğu gibi diş eti çekilmelerini tedavi etmek için de bu alanda uzman kişilerden destek almanız, kısa sürede etkili ve istenilen tedaviyi alabilmeniz açısından oldukça önemlidir. Hangi Belirtirler Oluşursa Dış Eti Uzmanlarına Başvurmalısınız?

Diş eti hastalıkları da diğer hastalıklar gibi bazı belirtiler gösteren ve hastalığın derecesi hakkında sizlere fikir verebilen belirtilerdir. Erken teşhis ve tedavi diş hastalıkları için de oldukça önemli ve etkilidir. Dolayısıyla bu belirtiler ortaya çıktığında diş eti uzmanları ile erken teşhis edebilir ve ciddi sorunlar oluşmadan tedavi edebilirsiniz. Diş eti hastalıklarının en önemli ve ilk belirtisi ağız kokusu ve aşırı hassas dişler bu hastalıkların belirtileridir. Diş etlerinin dişlerden ayrılması da başka bir belirtidir. Aynı zamanda hastalığın derecesine göre diş eti renginin kızarması yanda mora yakın renkler alması da diş eti hastalığının belirtisidir. Morarma ve kızarmaya ek olarak dış etlerinin şişmesi ve kabarması da bu hastalığın göstergeleridir. Bu belirtiler oluştuğunda zaman kaybetmeden diş eti uzmanına ulaşmalısınız.

Diş Eti Uzmanları Hangi Tedavi Yöntemlerini Kullanır?

Diş eti hastalıkları tedavi yöntemleri hastalığın derecesine göre değişir. En temel olarak sizlere temizlik ve ağız bakım yöntemleri ile tedavi sunulmaya çalışılır. Bu tedavi yöntemi daha çok hastalığın ilk zamanlarında uygulanan yöntemdir. Ancak hastalık, daha ileri düzeyde ise başta kürtaj olmak üzere diş kökü yüzey düzleştirme gibi tedavi yöntemleri uygulanır. En son safhada ise eğer hiç bir sonuç elde edilemezse diş etlerinde cerrahi operasyonlar ile sizlere yardımcı olunur.

Sağlık haberlerine hızlıca ulaşabilmek hem de destek olmak için Google News'te Sağlık News'e abone olun. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir