Daha Canlı Bir Cilt İçin PRP!

Yüz PRP ile ne amaçlanır?

İnsan dokusunda bir hasar oluştuğu zaman; kan, pıhtı hücrelerini hasar gören bölgeye toplar ve bir burayı onarmak için bir süreç başlatır. PRP uygulaması ile amaçlanan ise buraya taşınacak pıhtı hücresinin sayısının,  taşınabilecek olandan daha fazlasının sağlanmasıdır. Bu sayede; iyileştirilmek istenen dokunun onarımı hızlıca tamamlanır. PRP uygulamasının diğer faydaları ise şunlardır:

Yeni bir yöntem midir? Hangi alanlarda uygulanır?

Yeni bir yöntem olmamakla birlikte, uygulama alanları yalnızca; hücresel tedavi değildir. Kullanım alanları; implant ile başlıyor ve estetik tıp uygulamalarından ortopedide yara tedavisine kadar oldukça yaygınlık gösteriyor.

Yakın zaman içerisinde, PRP uygulamasının; kronik ağrı tedavilerinde, tendon yıpranmalarında, romatizmal şikayetlerde kullanılacağına dair bilimsel çalışmalar vardır.

Uygulama süresi ne kadardır?

Yaklaşık 10 dakika sürer. Kolayca uygulanır ve acı vermez. Bu işlemin; kan alınmasından, maske uygulanmasına kadar devam edecek tüm aşamaları hijyenik nedenlerden ötürü aynı yerde yaptırılmalıdır.

Bu uygulamada istenmeyen durumlar söz konusu mudur?

Kişiye, kendi kanından üretilen PRP verilir. Yapılan uygulama basit bir şekilde; yaranın iyileşme sürecini başlatarak, hızlandırmasını sağlamaktır. İstenmeyen sonuçlar ile karşılaşılma ihtimali çok düşüktür.

PRP uygulamasının yapılmasında sakınca olan kişiler var mı?

bu uygulamayı tercih edememektedirler.

PRP uygulamasından beklentiler neler olmalıdır?

PRP uygulaması pek çok beklentiyi karşılayabilecek özelliklere sahiptir. Kişinin PRP uygulamasını tercih etmesi için nedenler şunlardır:

İlk seanstan sonra elde edilen sağlıklı ve canlı görünüm, bir süre sonra azalabilir. Bu nedenle ard arda uygulamalar yaptırılması ve gençleştirici etkinin depolanması gerekir.

Exit mobile version