Plastik ve Estetik Cerrahi

Botox için erken diyenler

Botoxun içeriği zehir değil, laboratuvar ortamında elde edilen steril, zararsız bir protein. Ve hareketli kaslara enjekte edildiğinde geçici kısıtlama yapıyor. Örneğin eskisi kadar kaşını çatamıyorsunuz, kaşlarınızı kaldırdığınızda o şerit şerit çizgiler oluşmuyor. Hem sert görünümden kurtulup hem de yaşlanmayı geciktiriyorsunuz. Hem kırışmıyor, hem de kasları dinlendiriyorsunuz yani.

Bu sürede yüze sebebi anlaşılamayan bir ferahlık güzellik geliyor elbette. İsterseniz kaşlarınız kalkıyor, gözkapağınızdaki fazlalıklar dahi göze batmıyor. Kaz ayaklarına da elveda demelisiniz. Tabii ki geçici süreliğine. 4-6 ay kadar…

Uzm. Dr.Filiz Altıoğlu Çığ
Uzm. Dr.Filiz Altıoğlu Çığ

Botox yaptıranların en sık duyduğu şey : ‘’Sende bi güzellik var.’’ lafıdır. Fark ederler ama sebebini bir türlü anlayamazlar. Çünkü tecrübeli, güvendiğiniz bir Dermatolog yaptıysa doğal görünümünüz asla bozulmaz.

Özetle Botox migren tedavisi için baş bölgesine, terlemeyi önlemek için koltuk altına avuç içine, diş sıkmalarında çeneye ve benzeri alanlara uygulanabilir, zaten tıpta uzun yıllardır kullanılıyor. Yüzdeki mimik çizgileri içinse alın çizgileri, kaş arası ve kaz ayakları hedeftir. Bu alandaki çizgiler mimikle beraber oluştuğu için kırılmalar, kalıcı çizgiler oluşmadan uygulamaya başlamak en mantıklısıdır, en verimlisidir. Daha geç yaşlanır, daha genç ve dinlenmiş görünürsünüz. Bu çizgiler yerleştikten sonra da yardımcı başka uygulamalardan destek alınabilir.

Sağlık haberlerine hızlıca ulaşabilmek hem de destek olmak için Google News'te Sağlık News'e abone olun. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir