Bebeklik Döneminde Boyun Eğriliği ve Sebepleri

Eğri boyun genel olarak bebeklik döneminde ortaya çıkmaktadır. Doğum sırasında oluşan problemler ya da genetik durumlar eğriliğin en çok görülen sebeplerindendir.

Kas Gerilmesi

Köprücük kemiği ile kafatasını bağlayan boynun iki yanındaki kas ya da ensede olan kaslar boyun kasları eğriliğine neden olabilmektedir. Boyun eğriliğine neden olan etkenler şöyledir;

Kas Tümörü

Boynun iki yanında bulunan kasın herhangi birinde görülen kist ya da tümör oluşumu boyun eğriliğine yol açabilmektedir. Genellikle iki ya da üç haftalık bebeklerde ortaya çıkmaktadır. Çoğu zaman kas üzerinde gözle görülür şişkinliğe yol açmaktadır.

Sinir Ağı Yaralanması

Omurgadan omuzlara, kollara ve ellere dağılan bu bölgelerden beyine sinyal taşıyan sinir ağında oluşabilecek yaralanmalar boyun eğriliğine neden olabilmektedir.

Boyun Eğriliği Tedavisi

Boyun kaslarınızı açmak, rahatlatmak ve yumuşatmak; kas gerilmesi, krampı veya spazmından kaynaklanan boyun eğriliklerini tedavi edecektir. Bu nedenle;

Cerrahi Müdahale

İleri seviyede olan veya doğuştan gelen bazı boyun eğriliği vakalarında cerrahi müdahale gerekli olabilir. Vakaya göre aşağıdaki amaçların herhangi biri için cerrahi operasyon uygulanabilir:

Exit mobile version