Aşıya teşvik neden soruşturma sebebi oldu?

Kütahya Otogarı’nda kurulan mobil aşı birimi çalışanı, otogar çalışanlarını örnek alarak vatandaşı aşıya teşvik etmek için ‘Biontech, Sinovac’ diyerek bağırdı. Sağlık çalışanının görüntüleri sosyal medyada paylaşılınca sağlık çalışanı hakkında soruşturma açıldı. “Vatandaşı aşıya teşvik etmenin neresi suç?” diyen Sağlık Hizmetleri Sendikası (SAHİM-SEN) Genel Başkanı Özlem Akarken, “Yeterli aşı ve aşılanacak vatandaşımızın olmasına rağmen mobil aşı merkezlerinin bomboş olmasının nedeni aşılara karşı duyulan güvensizliğin artmasıdır. Aşıya teşvik eden bir sağlık çalışanının yaratıcı çağrısını soruşturma ile cezalandırmak, akıldışı bir uygulamadır” dedi. 

Vatandaşların aşıya kolayca ulaşabilmesi için yurdun dört bir yanına aşılama merkezleri kuruluyor. Kütahya Otogarı’nda kurulan aşılama merkezine vatandaşları çekmek isteyen bir sağlık çalışanı müşteri toplayan firma görevlileri gibi ‘Sinovac ve Biontech’ diyerek bağırdı. Sağlık çalışanın görüntüleri sosyal medyada paylaşılınca Kütahya İl Sağlık Müdürlüğü çalışan hakkında idari soruşturma başlatıldığını duyurdu. 

“TÜRKİYE’NİN EN YÜKSEK VAKA SAYISINA SAHİP ÜÇÜNCÜ ŞEHRİ”

Türkiye’nin en yüksek vaka sayısına sahip üçüncü ilinin Kütahya olduğunu vurgulayan SAHİM-SEN Genel Başkanı Özlem Akarken, “Türkiye’nin en çok vaka görülen üçüncü ili Kütahya’nın en çok insan geçirgenliğine sahip otogarında vatandaşları aşılamaya teşvik etmeye çalışan sağlık çalışanın bu yaratıcı hareketi cezalandırılmak yerine ödüllendirilmelidir” şeklinde konuştu. 

“AŞILARA KARŞI DUYULAN GÜVENSİZLİK ARTIYOR”

“Vatandaşların aşılara karşı duyduğu güvensizlik artıyor” diyen Özlem Akarken, “Aşılama çalışmalarına hız verdiğimiz ilk günlerde aşılama merkezlerinde gördüğümüz yoğunluktan mobil aşı merkezlerinde bugünlerde  eser yok. Yeterli aşımız var ve halen aşılanmamış milyonlar sokaklarda dolaşıyor. Aşının teşvik edilmesi gerekirken, bu konuda devlet destekli ciddi adımların atılmamış olması sağlık çalışanlarının emeklerine gölge düşürüyor. Aşı karşıtlığını bilimin ışığında yenecek ulusal çapta bir iletişim çalışmasına hemen, bugün ihtiyaç var” ifadelerini kullandı. 

“AŞIYA YARATICI ÇAĞRIYA NEDEN SORUŞTURMA AÇTINIZ?”

“Bakanlığın yapamadığını sağlık çalışanı yapıyor diye neden cezalandırılıyor?” sorusunu soran Akarken, “Vatandaşı aşı olması için teşvik etmeyen bakanlık, Kütahya’nın vaka sayılarında giderek artan tablosunu gören ve endişe duyan bir sağlık çalışanını, işini en iyi şekilde yapmak istiyor diye cezalandırılması en masum tabiriyle mantıksızlıktır. Orada dayak yese bu kadar hızlı soruşturma açılmazdı. Şaşırmadık ama üzüldük. İdari soruşturma geri çekilmelidir. Dayanaksızdır” diye konuştu. 

Exit mobile version