Ağız ve Diş Sağlığı Haftasında Bilinmesi Gerekenler
Sağlık, kişinin bedensel, ruhsal ve sosyal bir bütün olarak tam bir iyi olma durumudur. Kişilerin bedensel sağlığı vücuttaki tüm doku ve organların sağlıklı olması ile mümkün olduğundan, ağız ve diş bakımına da gereken özeni göstermek gerekir.
Ağız ve diş sağlığını bozan etkenler kişinin genel beden sağlığını direkt olarak etkilemekte, diş eti hastalıkları ile diş çürükleri; sinüzit, romatizma, kemik erimesi, şeker hastalığı, kalp ve damar hastalıkları, sindirim sorunları, erken doğum ve düşük doğum risklerini arttırmaktadır. Dış ortamla ilişkili olan ağız ve dişlerimizin sağlıklı ve bakımlı olması hayat kalitemiz açısından oldukça önemlidir.
Dental Group Hospitadent Yönetim Kurulu Başkanı Diş Hekimi Ahmet Selvi: Ağız ve diş bakımının düzenli olarak yapılması, tedavisi ihmal edilen diş ve diş eti hastalıklarının ileride yol açabileceği maddi ve manevi problemleri önlemek için düzenli olarak 6 ayda bir diş hekimi kontrolünün yapılması gerektiğini bildirdi.
Sağlıklı bir yaşam, ağız ve diş sağlığıyla başlar ve bu yüzden ağız ve diş bakımına özellikle küçük yaşlarda toplumun en küçük birimi olan ailede başlanmalı, ağız ve diş bakımı alışkanlık haline getirilmelidir. Bu yıl Türkiye’de 22 Kasım Diş Hekimliği Günü ve Toplum Ağız Diş Sağlığı Haftasında, modern diş hekimliğinin 112. yılını kutlarken, toplum bilincinin oluşması ve geliştirilmesinde diş hekimlerinin yanı sıra ailelere de büyük sorumluluklar düşmektedir.