Ozon Terapi
Ozon Terapisi ile Daha Genç Hissedin
Ozon Terapisi ile Kendinizi Daha Genç ve Diri Hissedin. Ozon tedavisi ile hedeflenen asıl amaç, doku ve hücrelerin oksijeni en iyi şekilde kullanmasını sağlamaktır.
Üç adet oksijen molekülünün bir araya gelmesiyle meydana gelen ve O3 olarak bilinen ozon, atmosferin bir kaynağıdır. Bilimsel araştırmalar, dünyadaki yaşam için ozonun önemini vurgulamakta ve tıp dünyasındaki konumunu da günden güne arttırmaktadır.
Ozon tedavisi ile hedeflenen asıl amaç, doku ve hücrelerin oksijeni en iyi şekilde kullanmasını sağlamaktır. Tıpkı su ve yağın ozonlanabilmesi gibi, kan da ozonlanabilir. Kan hücreleri ozonla temas ettiğinde meydana gelen değişiklikler hücre içi solunumun hızlanmasını sağlar. Bunun sonucunda;
- Alyuvarlar daha fazla oksijen taşır
- Alyuvarların elastikiyeti artar ve buna bağlı olarak kanın da akışkanlığı artar.
- Alyuvarların oksijeni dokulara taşıma yeteneği de güçlenir.
Ozon Tedavisi ile Gençliğinizi Geri Alın
Ozon terapisi özellikle anti-aging özelliğiyle fayda sağlamaktadır. Yaşlanma etkilerinin ortadan kalkması ve ruhsal anlamda kendini daha zinde hissetme bu terapinin başlıca faydaları arasındadır. Kişiyi daha sağlıklı ve zinde yapan ozon tedavisi detoksifikasyon özelliğiyle de bilinir. Vücuda giren kimyasal ve biyolojik atıkların zararsız hale getirilmesini sağlayan ozon, kilo gidermenizde de yardımcı olacaktır.
Ozon terapisi kronik yorgunluğun giderilmesinde ve bağışıklığın güçlendirilmesinde de kullanılır. Ayrıca ozon sağlıklı olan kişilerin bu halini korumasında da yardımcı görev üstlenmektedir. Güçlenen bağışıklık sistemi sayesinde kişi enfeksiyonlara karşı daha dirençli olur ve hastalıkları daha kısa zamanda atlatır. Hastalığınız olmasa bile ağrı hissedebileceğiniz için bu ağrıları önlemek için de ozon tedavisi işe yarar bir yöntem olacaktır. Psikolojik kaynaklı ağrıları ve fiziksel ağrıları da gideren ozon, medikal ozon jeneratörlerinde üretilir.
Ozon Tedavisi Hangi Yöntemlerle Uygulanır?
Damardan alınan kanın ozonlanması yöntemi majör bir tedavi yöntemidir. Kişiden alınan kanın ozon gazı ile birleştirilmesi ve tekrar kişiye geri verilmesi ana tedavi şeklidir. Majör ozon terapisi genellikle haftada 2-3 kere uygulanır. En az 10 seans olacak şekilde uygulanan bu yöntem diğer ozon terapileriyle de desteklenebilir.
Minör ozon tedavisi adeleden ozonlanan kanı kas içine enjekte edilmesi işlemidir. Torbalama yöntemi de bölgesel olarak uygulanacak ozon tedavilerinde kullanılır. El ve ayaklar özen bir torba içerisinde nemlendirilir ve cilt ozonu emer. Vücut boşluklarına ozon gazı verilmesi genelde crohn ve ülseratif kolit hastalarına uygulanan bir yöntemdir. Romatizmal hastalıkları olan kişiler için uygulanan yöntem ise eklem içine ozon gazı verilmesi işlemidir.