Akupunktur ile Sigara Nasıl Bırakılabilir?
Yapmanız gereken tek şey; sigarayı bırakmaya karar vermektir. Bu insanın yaşamında alabileceği en önemli kararlardan biridir. Bu kararı verdikten sonra akupunktur , size sigarayı bırakmada büyük kolaylık sağlayacaktır. İnsanlarda serotonin ve endorfin adı verilen iki madde vardır. Beyinde bulunur ve rahatlık, hoşluk, keyif ve huzur gibi duygularla ilgilidir. Normalde insanlarda kahkaha artınca, mutlu bir haber alınca yada çikolata yada güzel bir tatlı yiyince, bir yerimiz acıyınca serotonin ve endorfin düzeyi yükselir. Ancak sigara içenlerde serotonin , endorfin salgılama işini sigara üstlendiğinden vücut otonomisini kaybetmiştir. Hani keyiflenince de, dertlenince de sigara içilir ya, işte açıklaması budur.
Sigarayı bırakanlarda, ilk hafta beyin serotonin salgılama işini gerçekleştiremediğinden vücut oldukça zor anlar yaşar. Beyin ancak 72 saat sonra eski görevini yapmaya başlar. Bu 72 saatlik süre içinde, hastanın yoksunluk belirtileri önlenirse, sigarayı bırakması çok kolaylaşır. Akupunktur ile tedavi kişinin sigara içmekten dolayı oluşabilecek şikayetlerini ortadan kaldırır. Böylece sigara içmemeye karar vermiş olan kişi, bunu hiç zorlanmadan başarır; çünkü akupunktur tedavisi, beyni yeniden sigaraya gerek duymadan serotonin ve endorfin salgılaması için uyarır ve bundan sonra da beyin eski otonomisini kazanır.
- Akupunktur ile Kaç Seansta Sigara Bırakılabilir?
5 gün üst üste 20 dk’lık 5 seanslık bir tedavi yeterlidir. Toplam 1-2 saat süren bir tedavidir. Daha sonra hastanın bağımlılık derecesiyle bağlantılı olarak ek seanslar yapılabilir; ama genellikle buna gerek kalmaz. Tedavi süresince tek bir sigara bile içilmemesi ve nikotin preparatlarının kullanılmaması gerekir. Aksi halde, başladığımız noktaya geri döneriz.
- Akupunktur tedavisi ile sigarayı bırakmada başarı oranı nedir?
%90-95 gibi yüksek bir başarı oranı vardır.
- Akupunktur ile sigarayı bıraktıktan sonra tekrar içer miyim?
Akupunkturla sigarayı bıraktıktan sonra, siz hiç sigara içmeyen bir insan oldunuz. İlk başladığınız gibi, hiç içmeyen bir insanın içmeye başlama olasılığı kadardır. Hiç bir zaman yoksunluk bulgularına bağlı içme isteğine bağlı olmayacaktır.