Beslenme ve Diyet

5 Adımda Metabolizmanızı hızlandırın

Fazla kilolar hepimizin şikayetçi olduğu bir konu. Metabolizmamızın yavaş olması kilo verme hızımızı da etkilemektedir. Peki ne yapacağız? Metabolizmam çok yavaş ne yapmalıyım? Tüm bu soruların cevabını Diyetisyen Rıdvan ARSLAN bizler için pratik bilgilerle sıralıyor. İşte metabolizmamızı hızlandıran 5 anahtar,

  • BOL BOL SU TÜKETİN

Su metabolizmanın hızlanmasını sağlayan en önemli maddedir. Günde en az 2 litre suya yer verin.

  • DÜZENLİ EGZERSİZ YAPIN

Düzenli egzersiz yaparak kas oranınızı arttırıp, yağ oranınızı azaltmayı hedefleyin.  Oturduğumuz yerden bile aslında kalori yakıyoruz. Kas miktarımızın her 1 kg’ı günde 6 kalori kullanırken, vücut yağımızın her 1 kg’ı 2 kalori kullanmaktadır. Ayrıca egzersiz ile metabolizmanız hızlanacaktır.

  • ARA ÖĞÜNLERİNİZDE

Zerdeçal ,zencefil çörekotu gibi baharatlarla yoğurt, kefir gibi probiyotik besinleri karıştırıp tüketebilirsiniz.

  • ÇAY, BİTKİ ÇAYI VE KAHVEYE HAYATINIZDA YER VERİN

Aşırı çay ve kahve tüketiminden kaynaklı kafein alımı vücudumuzda ödeme neden olurken, ılımlı düzeyde çay ve kahve tükettiğinizde metabolizmanızın hızlandığını biliyor muydunuz? İçeriklerindeki antioksidan ve kafeinler metabolizmanızın hızlanmasına yardımcıdır. Yeşilçay , biberiye çayınıda günde 2 defa içmeyi ihmal etmeyin

  • YEMEKLERİNİZE ACI İLE TATLANDIRIN

Acı biberin içeriğindeki  capsaicin maddesi sayesinde metabolizmanın hızlanmasına katkı sağlar. Eğer bir mide rahatsızlığınız yoksa yemeklerine acı biber eklemekten çekinmeyin.

Diyetisyen Rıdvan ARSLAN, son olarak metabolizma hızlandıran besinleri bizler için açıklıyor. Zencefil, tarçın, yeşil çay, köri, ananas.

Sağlık haberlerine hızlıca ulaşabilmek hem de destek olmak için Google News'te Sağlık News'e abone olun. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir