15 Gün içinde hayatım değişti: Kanser olduğumu öğrendim ve Ameliyata karar verdim

56 yaşındaki Mustafa Işık, Konya doğumlu, ailesi ve kızı Tuzla, İstanbul’da yaşıyor. Kendisi emekli astsubay, Afrika’da güvenlik müdürü olarak çalışıyordu.

Afrika’da güvenlik müdürü olarak çalışan Mustafa Işık, şiddetli karın ağrısı ve gaz sancısı şikâyetleriyle hastaneye başvurdu. Şikâyetlerinin artması ve geçmemesi sebebiyle Afrika’dan gelerek İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi’nde Dr. Öğr. Üyesi Kağan Gökçe ile görüşen Işık hızlı bir şekilde ameliyat kararı vererek ameliyatını gerçekleştirdi.

İlk şikâyetleri Afrika çalışıyorken başlayan Mustafa Işık, şiddetli karın ağrısı ve gaz sancısı şikâyetleriyle hastaneye başvurdu. Ayrıntılı tetkikleri yapılamadığı için ayaktan kontrol edilerek şikâyetlerinin muhtemelen yediği yiyeceklerden kaynaklı bir ağrı veya üşütmeye bağlı gaz sancısı olabileceği düşünüldü. Bu doğrultuda gaz giderici ağrı kesici ilaçlar yazılarak taburcu edildi. Şikâyetleri hala geçmeyen Işık, konuyu eşine de danıştı. Eşinin ısrarı üzerine Afrika’dan Türkiye’ye gelerek İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi’nde Dr. Öğr. Üyesi Kağan Gökçe ile görüşme sağladı. Dr. Öğr. Üyesi Kağan Gökçe şikâyetlerini dinledikten sonra endoskopi ve kolonoskopi yapılmasını önerdi. Işık, Dr. Öğr. Üyesi Kağan Gökçe’nin önerisiyle yapılan endoskopi ve kolonoskopi tetkiklerinin sonuçlarını aldı. Sonuçları incelediklerinde, kalın bağırsak kanseri teşhisi konduğunu öğrenen Işık ve ailesi bu beklenmedik durum karşısında üzüntüye kapıldılar. Dr. Kağan Gökçe, Işık ve ailesine durumu sakin bir şekilde açıklayarak ameliyat için henüz geç kalınmadığını söyledi. Bu bilgi, Işık ve ailesine bir nebze olsun umut verdi; ancak kalın bağırsak kanseri teşhisi onları derinden etkiledi. Işık, hayatının bu beklenmedik dönüm noktasında ailesiyle güçlü kalmaya çalışırken, Dr. Kağan Gökçe, ameliyat süreci ve sonrasındaki tedavi planını detaylandırarak onların aklındaki tüm soruları yanıtladı. Işık ve ailesi, zorlu bir süreçle karşı karşıya olduklarının farkında olsa da Dr. Gökçe’nin desteğiyle tedaviye geç kalmadan başlama kararı aldılar.

Genel Cerrahi Dr. Öğr. Üyesi Kağan Gökçe

’Kanser olduğumu öğrendiğimde dünyam başıma yıkıldı’

‘Kanser olduğumu öğrendiğim ilk anı hatırlıyorum. İnanması zor; insan bazen kabullenemiyor, inanamıyor ama bir şekilde bu sürece de alışıyorsun. Şüphe, endişe, korku… Hepsi aynı anda sarıyor insanı. Tüm bu karmaşık duyguları sadece 15 gün içerisinde yaşadım. 15 gün önce İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi’ne başvurmuştum. Dr. Öğr. Üyesi Kağan Gökçe, bazı tetkikler istedi ve sonuçları değerlendirdikten sonra bana kalın bağırsak kanseri teşhisi koydu. Üzüntüyle dolup taştım, hayatımın bir an içinde nasıl değiştiğini görmek beni sarsmıştı.’’

’15 gün içerisinde ameliyat kararımı verdim’

Çok vakit kaybetmek istemiyordum. Hala kurtulma şansım varken farklı bir hastane veya doktor arayışına girip sürecimi başa almak gibi bir risk almak istemedim. Eşim, ben gelmeden İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi’nden randevu almıştı bile. Dr. Öğr. Üyesi Kağan Gökçe ile görüştüğümüzde tüm soru işaretlerimiz giderilmişti. O an içimden ‘Tamam’ dedim; konu başlamış ve benim için aslında kapanmıştı. Artık sadece ameliyatıma ve tedavi sürecime odaklanacaktım.

‘’Kanser erken evrelerde teşhis edilirse yenmek mümkün, hastamızda bu konuda çok şanslı’’

Genel Cerrahi Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Kağan Gökçe ‘’Afrika’da güvenlik müdürü olarak çalışan emekli asker hastamızın görev yerinde iken başlayan karın ağrısı zamanla giderek artmış ve bu sağlık sorunu nedeni ile ülkemize tedavi seçenekleri için hemen geri gelmiş. Kliniğimize başvurduğunda gerekli tetkiklerini yaptık. Tümör belirteçleri, tüm vücut tarama ve kolonoskopi tetkikleri sonucu rektosigmoid bileşkeye yakın kolon kanseri olduğunu tespit ettik. Gerekli hazırlıklar sonrası hastamızı opere ettim. Ameliyat sonrası dönem çok konforlu ve komplikasyonsuz geçti. Kanser tedavisi tamamlandı ve hastamız eski ve güçlü kondüsyonuna geri döndü. Kendisini biran evvel Afrika’da görevinin başında görmeyi diliyorum. Karın ağrısı, bağırsak alışkanlıklarında değişiklik, kilo kaybı, kansızlık gibi semptomlar olduğunda doktora başvurmanın ve erken evrede kanser tespit edebilmenin önemini bu vakamızda yaşamış olduk. Erken evrede teşhis ve tedavi olan kanser hastalarının kanser hayatlarında hiç olmamışçasına hayatlarına devam etmeleri mümkündür.’’ şeklinde tedavi süreciyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Exit mobile version